Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Covidové následky nemizí. Uvažuju o konci kariéry, přiznala hvězdná Eckhoffová

Na startující mistrovství světa se bude koukat jen v televizi. Hvězdná norská biatlonistka Tiril Eckhoffová i po téměř roční nucené pauze nadále bojuje s následky covidu a přiznává, že v současnosti uvažuje o možném konci kariéry. 

Dvojnásobná olympijská vítězka a majitelka deseti titulů mistryně světa označila možný návrat zpátky do biatlonového kolotoče za hodně nejistý. "Honí se mi hlavou spousta myšlenek, protože hodně bojuju se zdravím," řekla Eckhoffová.

Před dvěma lety na MS v Pokljuce vytěžila ze sedmi startů čtyři zlata, stříbro a bronz. Až dnes začne v Oberhofu další šampionát, bude ho sledovat jen v televizi. "Pořád přemýšlím, jestli vydržím další sezonu, nebo už to nechám být," připustila.

V březnu vyhrála na finále SP doma v Oslu sprint i stíhačku. Na společném konci sezony se však nakazila koronavirem a doteď není fit na to, aby se mohla k biatlonu vrátit. Nejvíce ji trápí problémy se spánkem. "Ty bych fakt nepřála ani největšímu nepříteli," řekla majitelka velkého křišťálového glóbu ze sezony 2020/21.

Stále na ni dohlížejí lékařští specialisté. "Nemám vůbec tolik potřebnou energii. Jsem jen stínem sama sebe," popsala. Podporu norského svazu k návratu má a tlak okolí necítí. "Musí se rozhodnout sama, jestli má motivaci a radost, aby pokračovala," řekl trenér Patrick Oberegger.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články