Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EL a EKL UEFA 2023/2024

Covid se mezi biatlonisty šíří dál, vedle bratrů Böových se nakazil i Samuelsson

Úřadující mistr světa v závodě s hromadným startem Sebastian Samuelsson ze Švédska je další biatlonovou hvězdou, která měla pozitivní test na koronavirus a přijde minimálně o část závodů Světového poháru v Östersundu. Přímé přenosy SP v biatlonu pokračují od čtvrtka na ČT sport a ČT sport Plus.

Už při víkendové zastávce SP v Novém Městě na Moravě se nákaza objevila v norském týmu u lídra seriálu Johannese Thingnese Böa a jeho bratra Tarjeie, ještě před začátkem závodů na Vysočině covid-19 vyřadil druhého muže SP Sturlu Holma Laegreida. 

Podle reprezentačního trenéra Johannese Lukase měl závodník mírné příznaky nachlazení a testy u něho potvrdily koronavirus. Určitě tak přijde o čtvrteční vytrvalostní závod. "Doufáme, že bude moci závodit později o víkendu," uvedli zástupci svazu v prohlášení a dodali, že Samuelsson se cítí relativně dobře.

Při předposledním dílu SP v Östersundu mají biatlonisté po vytrvalostních závodech v sobotu na programu štafetu, v neděli se poběží závod s hromadným startem. Světový pohár vyvrcholí následující týden na Holmenkollenu v Oslu.

Bratři Böové ovládli na Vysočině čtvrteční sprint i sobotní stíhací závod, do něhož nastoupili, přestože už měli pozitivní test na covid-19. Protože se cítili dobře a pravidla jejich start nijak neomezovala, závodili i nakažení. V neděli byli opět pozitivní a do smíšených štafet už nenastoupili.

Norská biatlonová unie následně uvedla, že bratři místo do dějiště dalšího SP odcestovali domů. Původně údajně chtěli cestovat společným charterovým letem mezinárodní federace s ostatními biatlonisty do Östersundu, což hlasitě kritizoval mimo jiné právě Samuelsson.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih závodu s hromadným startem mužů na MS v Oberhofu
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články