Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Comeback snů. Dahlmeierová je druhým místem zpátky a před stíhačkou hlásí: Bude to legrace

Laura Dahlmeierová je na místě činu v plné síle. Ještě před týdnem to přitom vypadalo, že se po nemoci objeví ve Světovém poháru až po Novém roce. Nakonec tak učinila ještě v Novém Městě na Moravě. A dobře udělala. Vynikající představení ve sprintu jí totiž přineslo druhé místo. Německá mašina se opět rozjíždí. "Jsem hrozně šťastná, že jsem zpátky," říká Dahlmeierová. Přímé přenosy ze Světového poháru sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

Laura Dahlmeierová
zdroj: ČTK/AP

Dvojnásobná olympijská vítězka kvůli vleklým zdravotním problémům vynechala už dvě úvodní zastávky Světového poháru v Pokljuce a Hochfilzenu a vypadalo to, že stejné to bude i s Novým Městem.

Pro pětadvacetiletý pilíř německé reprezentace to muselo být k vzteku, zvlášť když se opakovala podobná situace z loňska. I tehdy se potýkala s onemocněním. Tentokrát musela kvůli infekci přerušit přípravu a naplno trénuje až od listopadu.

Druhé místo, které Dahlmeierová zajela v béčkovém IBU Cupu s týmovým parťákem Romanem Reesem v závodě smíšených dvojic, ji každopádně evidentně nabudilo.

Mimochodem – byl to její první IBU Cup v kariéře a první ostrý závod od letošního března. "A bylo to hrozně zábavné," řekla Dahlmeierová. Z italské Ridanny se tak oproti původním předpokladům přesunula do Vysočina Areny a ohlásila, že jde do sprintu. Možná i s ohledem na to, že hned v lednu ji čekají dvě zastávky doma: v německém Oberhofu a Ruhpoldingu.

Vrchovatě se to vyplatilo.

Nejrychlejší žena v 7,5km závodu chybovala jednou a o necelé dvě sekundy dojela druhá za Slovenkou Paulínou Fialkovou, která taktéž zažívá skvělý vstup do sezony. Závod byl přitom dost stížený o husté sněžení, které se ke konci přeměnilo v déšť.

A Dahlmeierová startovala zezadu – 84. "Je to vždycky dobrodružství vyrazit do takového závodu," prohlásila.

Faktor číslo jedna? Motivace. Faktor číslo dvě? Dobrá nálada. "A já dnes startovala s velkým úsměvem na tváři," vtipkovala na tiskové konferenci. Chvíli předtím sebou v cíli totálně sekla a dlouho zůstala vyčerpaně ležet poté, co ještě v posledním stoupání jela nadoraz.

Laura Dahlmeierová
zdroj: ČTK/AP

Vzápětí přiznala, že prožívá opravdu speciální den. "Mám za sebou hodně složité období. Dva měsíce jsem nemohla trénovat. Když se ohlédnu zpátky, ještě v září jsem ležela v nemocnici a nebyla jsem schopna ničeho. A teď sedím tady a slavím druhé místo. Takže je to pro mě velmi emocionální," tvrdí Dahlmeierová.

Na Nově Město má skvělé vzpomínky. V roce 2013 zde totiž poprvé startovala na seniorském mistrovství světa. "Mám to tady moc ráda. Všechno jde lehčeji, jste-li s daným místem nějakým způsobem spojeni. Navíc jsem tu taky poprvé vyhrála ve Světovém poháru. Fanoušci a všichni jsou hrozně přátelští. Je to tu fajn," říká.

Dahlmeierová má tak skvělou pozici do stíhačky. Vyrazí do ní 4,5 sekundy za Marte Röiselandovou, pro niž to bylo v pátek vůbec první vítězství ve Světovém poháru v kariéře. "A zase to bude zábava," hlásí dopředu pětadvacetiletá Dahlmeierová, která na loňském světovém šampionátu získala neuvěřitelných pět zlatých medailí.

Tentokrát vybojovala první medailové umístění pro německé biatlonistky v sezoně.

Co přijde v sobotu?

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články