Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Christiansen přinesl Norům díky strhujícímu finiši vítězství ve smíšených štafetách dvojic, Češi devátí

Norské duo Juni Arnekleivová a Vetle Sjaastad Christiansen zvítězili v závodě SP smíšených štafet dvojic před Švédskem a Finskem. Finišmen štafety Christiansen doháněl po poslední střelbě v závěrečném kole ztrátu čtyř vteřin a Sebastian Samuelsson si jej hlídal na dohled. Christiansen ale předvedl v cílové rovin strhující finiš a o jednu desetinu vybojoval pro domácí tým výhru. Pro třetí místo si poprvé v historii disciplíny dojeli Finové ve složení Suvi Minkkinenová a Otto Invenius. Češi Jessica Jislová a Jonáš Mareček se v závodě nevyhnuli trestnému kolu a obsadili devátou pozici.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih smíšených štafet dvojic v Oslu

Biatlonisté absolvovali na Holmenkollenu čtvrtý a poslední mix dvojic v sezoně a závod měl opět jiné vítěze. Ve Světovém poháru triumfovaly Švédsko a Německo, na mistrovství světa v Novém Městě na Moravě Francie. Již po pěti z šesti pohárových závodů v součtu se závodem čtveřic je jasné, že malý glóbus získalo Norsko.

O lepší výsledek Čechy připravil Mareček, jenž musel po stojce na trestné kolo. "Rány byly úplně všude, střelba byla špatná," komentoval Mareček nepovedenou položku pro Českou televizi. Christiansen v posledních metrech na cílové čáře udolal Švéda Sebastiana Samuelssona, bronz získalo Finsko.

SP v biatlonu v Oslu:

Smíšené dvojice: 1. Arnekleivová, Christiansen (Nor.) 38:43,6 (1 tr. okruh + 8 dobíjení), 2. Magnussonová, Samuelsson (Švéd.) -0,1 (0+7), 3. Minkkinenová, Invenius (Fin.) -31,3 (0+6), 4. Häckiová-Grossová, Hartweg (Švýc.) -44,5 (2+8), 5. Jeanmonnotová, Jacquelin (Fr.) -1:11,8 (1+11), 6. Grotianová, Strelow (Něm.) -1:19,9 (2+8), ...9. Jislová, Mareček (ČR) -1:56,7 (1+9).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články