Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Charvátovou biatlon zase baví. Snad to nebude výkřik do tmy, řekla po úspěchu ve sprintu

Na body čekala Lucie Charvátová hodně dlouho. Minulá olympijská sezona byla hodně nepovedená, ale slota v Novém Městě na Moravě přinesla úsměv na tváři. Biatlon pětadvacetiletou reprezentantku zase začal bavit a výteční fanoušci ji dotlačili ve sprintu k trochu nečekanému 29. místu.

Lucie Charvátová
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

"Jsem moc nadšená, protože za poslední dvě sezony je to určitě nejlepší výsledek. Moc si ho cením, protože je to tady před domácími fanoušky i s tím, že podmínky jsou tady velmi náročné," prohlásila šťastná Charvátová.

Zdaleka to nebyl jen boj o účast ve stíhacím závodě. Po dvou letech a povedených závodech v Östersundu jsou to opět cenné body do Světového poháru a solidní výchozí pozice pro sobotní stíhačku.

"Je to krásný. I do té třicítky se to vešlo, takže jsem moc spokojená. Takový dárek k Vánocům."

Na začátku silně chumelilo, jenže Charvátová měla až startovní číslo 85. Sníh doplnily dešťové kapky a vloček pomalu ubývalo. "Letos jsme v něčem takovém vůbec nelyžovaly, takže prohrabat se kopci nahoru bylo fyzicky náročné," zdůraznila. "Bylo to velmi bořivé, tím, že před závodem sněžilo. Sníh se nejdřív solil, pak zvlhnul a jsem zvědavá, co to udělá do zítřka," dodala.

Nastupující déšť zřejmě trať ještě o něco málo zrychlil. Těžit z toho mohla i Laura Dahlmeierová, která vyrazila do sprintu jen půl minuty před Charvátovou a nakonec skončila s nejlepším běžeckým časem druhá.

"Vyplatilo se, že jsem startovala na konci, protože tím, že začínalo pršet, se trať zrychlovala. Možná vůči těm, které startovaly na začátku, je to trochu nefér," podotkla Charvátová, která v běhu na nejlepší ztratila tři čtvrtě minuty.

V pravý čas na tom správném místě

Ve třech individuálních závodech v Pokljuce a Hochfilzenu to nebylo zdaleka ono. Čtyři nebo pět chyb na střelnici a k tomu i pomalejší běh. Výsledkový průlom přišel v pravý čas.

"Moc jsem se na to těšila. Přes léto mě biatlon začal znovu bavit a každý letošní závod jsem si užila, jenom v těch výsledcích to nebylo znát. Je to asi celkovou spokojeností, kterou v tom biatlonu mám."

Už štafeta v Rakousku naznačila, že by mohla jít forma nahoru. Obzvláště střelecká, v Novém Městě z toho byla jedna chyba na ležce a jedna při střelbě vestoje. "Doufám, že to nebude výkřik do tmy," přála si Charvátová.

Atmosféru si užívala plnými doušky a vykolejit se nenechala ani na střelnici. "Včera nás norský trenér strašně udivil. Vracel se pěšky ze závodiště a říkal: 'To si musíte užít jako já. To je neskutečný, ti lidi sem přijeli kvůli vám. Oni vás mají tak strašně rádi.' Někdy je český fanoušek negativní, ale trenér se nás snažil naladit na pozitivní vlnu. Že si to máme užít a hlavně ať se u toho dobře bavíme. Takže jsem se držela jeho rad."

Dala do toho maximum. Času na regeneraci není mnoho, už zítra vpodvečer je na řadě stíhačka. "Hlavně se na to pořádně vyspat, protože vůbec netuším, kolik sil jsem pošetřila," dodala spokojená a usměvavá Charvátová.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články