Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kometa Cup

Charvátová chce zapomenout na výbuch ze štafety, stíhačku v Ruhpoldingu jedou i tři Češi

Dvěma posledními závody se rozloučí pátý díl biatlonového Světového poháru v Ruhpoldingu. Český tým bude mít ve stíhačkách čtyřnásobné zastoupení, z prvního místa vyrazí na trať Norka Tiril Eckhoffová a Francouz Martin Fourcade. Přímý přenos závodu žen sledujte od 11:45 na ČT sport a webu ctsport.cz, kde bude od 14:30 následovat i zápolení biatlonistů.

Lucie Charvátová
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Lucie Charvátová má za sebou totální výbuch v páteční štafetě, kde na položce vestoje trefila pouze dva z osmi terčů a propadla se až na poslední 23. místo.

"Klepala jsem se, už když jsem na tu střelnici přijížděla. Ačkoliv mám zkušeností dost, tohle je důkaz, že na to nemám. Štafety opravdu ráda nemám, tohle fakt nejde," vyprávěla sebekriticky v cíli.

V individuálních závodech se šestadvacetiletá závodnice z Vrchlabí cítí daleko lépe, což v této sezoně už několikrát dokázala. Radovat se tak mohla na prosincové tyrolské zastávce. SP v Hochfilzenu jí přívál ve sprintu skvělé šesté místo, jedno z nejlepších umístění kariéry.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih štafety biatlonistek v Ruhpoldingu

Na něj záhy navázala ve francouzském Annecy jedenáctou příčkou v závodu s hromadným startem. Ruhpoldingem to pokračovalo, v jejím třetím nejlepším sprintu kariéry totiž skončila pouze o čtyři pozice hůře.

Při žalostných výsledcích dalších Češek až od osmé desítky dál a zároveň při absenci nemocné Evy Kristejn Puskarčíkové to znamenalo jediné body a start ve stíhačce.

"Všechno fungovalo, jak má. Byl to výborný závod, ale také dost těžký. V posledním kole jsem chtěla víc, ale dostávala jsem křeče," řekla Charvátová.

Dá se předpokládat, že po 16. místě Češek ve štafetě přišla studená sprcha, ale také rady od Egila Gjellanda. "To byla bez diskuze katastrofa. Od Terky (Voborníkové), Makuly (Davidové) a Jessicy (Jislové, pozn. red.) to bylo dobré, s psychikou Lucie budeme muset pracovat trochu jinak," uvedl norský trenér.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy biatlonistek po štafetě v Ruhpoldingu

Z prvního místa vyrazí do závodu v suverénní formě závodící vedoucí žena SP Tiril Eckhoffová. Stíhačku ovládla v Hochfilzenu i Annecy a bude tak útočit na zlatý hattrick.

Celkově v tomto ročníku devětadvacetiletá Norka zvítězila už v pěti individuálních závodech. Z druhého místa do závodu na 10 km vyjede s odstupem třiceti sekund Švédka Hanna Öbergová, třetí Italka Dorothea Wiererová.

Sprint českým biatlonistům nevyšel podle představ, nejlepším byl s odstupem minuty a dvaceti sekund třicátý Ondřej Moravec.

Hned za ním je Jakub Štvrtecký, který v sobotní štafetě musel jet kroužit na dvě trestná kola.

"Byly to rány vlevo, nechal jsem tam tři, pak už jsem to nedobil, začal jsem se klepat. Počasí měli všichni stejný, je mi to líto hlavně vůči klukům," uvedl. Kvarteto nakonec skončilo jedenácté. Zasloužil se o to i finišman Michal Krčmář (vyrazí z 38. místa).

Stejně jako v sobotu i dnes má v Bavorsku hustě sněžit a teploty se více blížit nule. Po týmovém triumfu se ale nezdá, že by to mělo francouzskému suverénovi Martinu Fourcadeovi nějak vadit.

Na své konto může při absenci Johannese Thingnese Böa v obou dílech druhého trimestru přidat vedoucí muž celkového pořadí SP už páté vítězství v tomto ročníku elitního seriálu.

O pouhé tři vteřiny za ním pojede jeho kolega Quentin Fillon Maillet, který se také podílel na štafetovém triumfu. Třetí pak Němec Benedikt Doll.

SP v Pokljuce nabídne příští týden poslední klání před únorovým mistrovstvím světa. Ve čtvrtek pojedou ve vysoké nadmořské výšce činící 1300 metrů vytrvalostní závod muži, v pátek čeká totéž i biatlonistky.

V sobotu přijdou na řadu singl-mixy a smíšené štafety, nedělní program obstarají masáky pro třicet nejlepších závodníků.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články