Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Čeští dorostenci získali na úvod biatlonového mistrovství světa dvě medaile

Dvojnásobným medailovým úspěchem pro Česko začal juniorský světový šampionát biatlonistů ve slovenském Osrblie. V kategorii dorostenek vybojovala ve vytrvalostním závodě senzační stříbro Tereza Voborníková, bronz v chlapecké kategorii přidal Jakub Kocián. Závod dorostenců vyhrál Švýcar Niklas Hartweg, mezi dívkami šokovala ziskem první velké světové medaile pro Grónsko Ukaleq Astri Slettemarková. Sprinty a stíhačky v kategorii juniorů můžete sledovat o víkendu 2. - 3. února na ČT sport a webu ctsport.cz.

Tereza Voborníková
zdroj: ČTK autor: Ivo Stejskal

Slettemarková jako jedna ze dvou závodnic trefila přesně všech dvacet terčů, k tomu přidala třetí nejrychlejší běh a druhou Voborníkovou porazila o téměř minutu a čtvrt. Český úspěch dokreslila čtvrtou příčkou Tereza Jandová.

"Voborníková závodí celou sezonu v dobré formě. Prodat svoji výkonnost na nejdůležitější akci roku, to je ovšem ještě něco jiného. Ona však svoji roli ustála a mám z jejího výkonu velkou radost, stejně jako z překvapivé čtvrté pozice Terezy Jandové," podotkl k závodu dorostenek trenér Aleš Lejsek.

Kocián měl rozběhnutý závod na vítězství, na poslední položce vstoje ale jednou minul a konečnou třetí příčku uhájil před Kazachem Kirejevem o tři sekundy.

"Medaile se nedá předpovědět, protože nezáleží jen na vašem výkonu, ale také na počínání soupeřů. Kuba ukázal, že je kvalitním střelcem, a po zdravotních komplikacích se dostal i do dobré běžecké formy," řekl trenér reprezentace Michael Málek.

Biatlonové MSJ na ČT sport a webu ctsport.cz:

sobota 2. 2., 10:50: sprint juniorů

sobota 2. 2., 14:00: sprint juniorek

neděle 3. 2., 10:55: stíhačka juniorů

neděle 3. 2., 11:55: stíhačka juniorek

Zdroj
biatlon.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články