Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Čeští biatlonisté zamířili do Osla, pak je čeká Soči

Praha - Potvrdit nebo ještě vylepšit podařenou sezonu vyrazili do Osla čeští biatlonisté. Za posledními tři díly světového poháru odletělo sedm českých reprezentantů, které by měla ve středu doplnit Veronika Vítková. Do Norska se vydali bronzoví medailisté ze smíšené štafety na světovém šampionátu v Novém Městě na Moravě Gabriela Soukalová, Ondřej Moravec a Jaroslav Soukup a dále Michal Šlesingr, Zdeněk Vítek, Tomáš Holubec a Barbora Tomešová.

"Jsem závodní typ, takže už se po volnu na závody zase těším," uvedla Soukalová, která bude hájit desáté místo ve světovém poháru. "Udržet se tam bude hodně těžké, do patnáctky bych byla moc spokojená," prohlásila. Vítková je aktuálně v pořadí SP čtrnáctá. "Pokud udržíme stejné pozice do konce sezony, což bude těžké, tak to by byla paráda," řekl trenér žen Jindřich Šikola.

Ondřej Moravec: "Podívat se do trojky by bylo krásné, ale spíš si dávám reálné cíle. Zase se to musí sejít, ale nereálné to není. Myslím si, že mám docela dobře našlápnuto. Čeká nás skoro třetina sezony, bude to ještě dlouhé, ale cítím se fakt dobře."

Průběžně dvanáctý je v SP Moravec, který přivezl smíšenou štafetu k bronzu a dvakrát skončil na Vysočině těsně pod stupni vítězů. "Musel bych jezdit kolem desítky, abych tam zůstal, ale cítím se dobře a doufám, že to ještě půjde," uvedl.

Biatlonisté měli po domácím mistrovství světa tři dny volna. "Volno bylo moc příjemné, ale rychle to uteklo. Zašla jsem si na masáž a těšila jsem se na filmy z domácího křesla, a to se povedlo," řekla Soukalová.

Po Oslu se biatlonisté přesunou na SP a předolympijský test do Soči. Nyní mají jedinou možnost si vyzkoušet areál, kde se bude příští rok bojovat o olympijské medaile. "Pro poznání tratí a střelnice, která bývá vždy specifická, je to nutné. Důležité to bude i pro servis," konstatoval kouč Šikola.

Finále světového poháru se uskuteční v již tradiční destinaci sibiřského Chanty-Mansijsku od 14. do 17. března. "Na konec sezony a na dovolenou už se těším," řekla Soukalová. "Poslední závody už bývají křeč, člověk už je vyždímaný a bývá to fyzicky těžké, ale když se daří, tak to člověka nabije," uvedl Moravec.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články