Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Čeští biatlonisté trénují v Pokljuce. Václavík dorazí později, Moravec štafety nepojede

Už v neděli startuje ve Slovinsku smíšenými štafetami nový ročník světového poháru v biatlonu. Český tým v sobotu absolvoval v Pokljuce první oficiální trénink. Štafetu dvojic pojedou Eva Puskarčíková s Michalem Šlesingrem, kvarteto pro klasické mix štafety tvoří Veronika Vítková, Markéta Davidová, Tomáš Krupčík a Michal Krčmář. Ondřeje Moravce trápí žaludeční problémy. Přímé přenosy sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz v neděli od 11:30 a 14:00.

Je nám líto, video expirovalo.
Puskarčíková: Mám Pokljuku moc ráda, měla jsem tu nejlepší výsledky

Pokljuka hlásí navzdory nepřízni počasí dostatek sněhu na trati. "Na začátku byla trať trochu ledovatá, ale místní lidé na ní tvrdě pracovali, lepšilo se to každým dnem a myslím, že dnes už je ve velmi dobrém stavu," zhodnotil trenér mužů Anders Bratli.

Světový pohár startuje jako vždy zostra. Představí se bezmála 300 závodníků z více než tří desítek zemí. Konkurence bude opravdu velká. Deset českých zástupců se však nechce ztratit.

Je nám líto, video expirovalo.
Biatlonisté se připravují na první start v Pokljuce

Češi ovšem budou kromě Adama Václavíka oslabeni v neděli i o Ondřeje Moravce, kterého trápí v posledních dnech žaludeční potíže. Na rozdíl od loňska absolvoval bezproblémovou přípravu, první problémy nastaly až teď. A otazník visí také nad jeho účastí v individuálních kláních. "Kdyby měl zasáhnout do středečního individuálního závodu, měl by v pondělí začít trénovat tak, že mu to neublíží," uvedl trenér Zdeněk Vítek.

Poslechněte si předsezonní vydání Biatlon fokus podcastu:

To ženský tým trénuje bez problémů. Před dvěma lety skončila Eva Puskarčíková na zdejší trati nejlépe v kariéře – třetí ve stíhačce. Po loňské nepovedené sezoně se Pokljuka zdá jako ideální začátek. "Mám to tu moc ráda, měla jsem tu nejlepší výsledky, a když je počasí jako dneska, je to naprosto ideální," podotkla zkušená česká reprezentantka, která ve Slovinsku v posledních pěti závodech neskončila hůř než třináctá.

"Znám tamní tratě, střelnici, která ani není moc zrádná, znám i spoustu místních lidí. Prostě jako doma. Ani nadmořská výška kolem 1400 metrů nad mořem mi nevadí. Závodí se mi tu dobře, na rozdíl třeba od Anterselvy," dodala na webu českého biatlonu.

Česká nominace pro úvodní zastávku SP

Muži: Michal Krčmář, Tomáš Krupčík, Ondřej Moravec, Michal Šlesingr, Adam Václavík

Ženy: Markéta Davidová, Lucie Charvátová, Jessica Jislová, Eva Puskarčíková, Veronika Vítková

Zdroj
ČT sport, biatlon.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články