Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Čeští biatlonisté se scházejí v Novém Městě, na tratích je živo

Nové Město na Moravě (Žďársko) - Čeští biatlonisté už se připravují na tratích v Novém Městě na Moravě na víkendové závody světového poháru. Tým po rozdílném programu v minulém týdnu ještě nebyl dopoledne kompletní, v plné sestavě se biatlonisté sejdou až dnes večer, kdy na Vysočinu dorazí skupina z Jablonce s Jaroslavem Soukupem, Gabrielou Soukalovou a Veronikou Vítkovou. Napilno má nyní servisní tým vedený Němcem Danielem Müllerem. Přímé přenosy nabídne od pátku do neděle ČT sport a náš web.

MS v biatlonu ve Vysočina aréně
zdroj: ČT24

V dějišti SP už dopoledne lyžovali Ondřej Moravec s Michalem Šlesingrem, odpoledne se věnovali střelbě. Šlesingr s Moravcem. Tentokrát ještě na klidné střelnici, víkendové návštěvy ale slibují bouřlivou atmosféru. "Špunty jsem zkoušel a zavrhl. Doba je o dva roky jinde. Tlak jsme na sobě už měli, vyzkoušeli jsme si to. Spoléhám na to, že jsme si na to svým způsobem zvykli," řekl Šlesingr.

"Vysokoškoláci Michal Krčmář, Jitka Landová a Eva Puskarčíková se už v pondělí vrátili z univerziády na Slovensku přímo na Vysočinu a měli na programu odpočinek," doplnil šéftrenér české reprezentace Ondřej Rybář.

Ve středu dorazí poslední týmy

V Novém Městě se už od minulého týdne připravují Japonci, kteří se přemístili na Vysočinu hned po světovém poháru v Anterselvě. Na konci týdne přijela část ruské výpravy s Antonem Šipulinem a Jevgenijem Garaničevem.

Je nám líto, video expirovalo.
Servismani ladí lyže na biatlon v Novém Městě

"Postupně najíždějí další zahraniční výpravy, dnes bylo na tratích hodně živo. V průběhu středy už dorazí všechny týmy," poznamenal ředitel soutěží Vlastimil Jakeš. Organizátorům se prezentovali biatlonisté ze 32 zemí.

Lyžování za odměnu

"Tratě jsou perfektně připravené. Připadl na ně nový sníh, nejsou tak rychlé a lyžování na nich je za odměnu. Podmínky jsou ideální," doplnil Rybář.

Velký tlak domácích fanoušků i médií cítí servismani, kteří testují na novoměstských tratích. Stále věrný českým barvám zůstává jejich německý šéf. A to i přesto, že před sezonou dostal lákavou nabídku nejen od německého týmu. "Věřím, že je to zlatá generace a čekají nás velké věci především na olympiádě v roce 2018," prohlásil Müller.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články