Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Češky chtějí v generálce MS opět na bednu, štafetu biatlonistů má nově finišovat Štvrtecký

Program v Anterselvě končí závody štafet. V rámci šesté zastávky Světového poháru v biatlonu se bude jednat o generálky na únorový světový šampionát, který po devatenácti letech přivítá německý Oberhof. Složení a úseky štafety českého ženského kvarteta se nemění, u českých reprezentantů bude nově finišovat Jakub Štvrtecký. Přímé přenosy sledujte na ČT sport a ČT sport Plus, štafeta žen startuje jako první už v 11:45.

Markéta Davidová
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Před týdnem v Ruhpoldingu vybojovala štafeta českých biatlonistek páté místo a nejlepší umístění v sezoně na rozšířené bedně bude chtít v generálce na mistrovství světa kvarteto zopakovat.

Složení úseků je stejné jako v německém dílu SP: Tereza Voborníková, Jessica Jislová, Markéta Davidová a Lucie Charvátová. V předchozích závodech skončily Češky šesté v Kontiolahti a sedmé v Hochfilzenu.

V Ruhpoldingu naposledy zvítězily Norky, do čela závodu je dostala na třetím úseku Marte Olsbuová Röiselandová, která se vrátila do elitního seriálu po vleklých zdravotních problémech a na MS bude na rozdíl od své týmové kolegyně Tiril Eckhoffové startovat.

V sobotní stíhačce Davidová skončila po dvou střeleckých chybách šestá a posunula se oproti startu o deset míst. Voborníková dojela po čtyřech trestných kolech na 42. místě, Charvátová obsadila 49. pozici. Jislová se sice kvalifikovala, ale nakonec nestartovala.

Naopak čeští biatlonisté mají co napravovat. V sestavě Michal Krčmář, Jakub Štvrtecký, Vítězslav Hornig, Adam Václavík skončili v Ruhpoldingu až patnáctí, byl to nejhorší výsledek v sezoně po pátém místu z Kontiolahti a osmém z Hochfilzenu.

Tým trenéra Michaela Málka neudržel druhé místo z prvního úseku, musel desetkrát dobíjet a po dvou trestných kolech finišmana Václavíka skončil téměř čtyři minuty za nejlepšími.

Realizační tým tentokrát složení i úseky změnil. Ze sestavy vypadl Hornig a závod rozjede Krčmář, který minul v sobotní stíhačce tři terče a doběhl sedmnáctý.

Následovat bude Tomáš Mikyska, po něm přijde na řadu Václavík (po šesti chybách ve stíhacím závodě šestačtyřicátý), finišovat bude nově Štvrtecký. Oba velmi trápí nepřesná střelba.

Jednozačnými favority v Anterselvě jsou Norové, kteří mohou přidat už čtvrtý sezonní triumf. Minule je v Ruhpoldingu nesrazilo ani trestné kolo Sturly Holma Laegreida v úvodní části. Obhájci malého křišťálového glóbu zvítězili o dvacet sekund před domácími Němci. Třetí byli se ztrátou 55,6 sekundy Francouzi.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články