Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Český biatlon dál povede Hamza. Nemohu odejít od rozdělané práce, oznámil

Předsedou Českého svazu biatlonu byl znovu zvolen Jiří Hamza, kterého čeká už třetí čtyřleté funkční období. Na dnešní valné hromadě v Brně neměl protikandidáta a dostal 97 ze 104 platných hlasů. "Mám spoustu chyb, jako jiní, ale udělám maximum pro to, aby biatlon zůstal úspěšným odvětvím," uvedl Hamza.

Kandidaturu prý dlouho zvažoval. "Už proto, že mi byla nabídnuta možnost ucházet se o nejvyšší post v Mezinárodní biatlonové unii. Znamenalo by to však pro mě opustit veškeré struktury v našem domácím hnutí. A to jsem nemohl akceptovat," uvedl Hamza, který je od roku 2018 prvním místopředsedou IBU.

"Máme před sebou mistrovství světa, jehož úspěšné uspořádání je naší prioritou. Nemohu odejít od rozdělané práce," řekl ke světovému šampionátu v Novém Městě na Moravě v roce 2024.

"Naší snahou je pořádat na českém území vrcholné biatlonové akce, které jsou pro nás i významným zdrojem příjmů," uvedl Hamza. Kromě MS se na Vysočině uskuteční i závody Světového poháru v letech 2023, 2025 a 2026. Funkce místopředsedů svazu obhájili Libor Vlček a Vlastimil Jakeš.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články