Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

České biatlonistky se pokusí navázat na bronz, v Ruhpoldingu jim pomůže Jislová

Byla to překvapivá bronzová medaile, o to víc si ji české kvarteto biatlonistek v Oberhofu vychutnávalo. Po necelém týdnu je nyní na programu další štafeta Světového poháru. Do závodu na 4x6 km ale vyjede v Ruhpoldingu opět pozměněné složení. Po nemoci je totiž zpátky Jessica Jislová. Přímý přenos sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz od 14:00.

Eva Puskarčíková
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Když Eva Puskarčíková ve finiši zvládla odolat tlaku Norky Tiril Eckhoffové, zbylé trio českých závodnic propuklo v nadšení. Třetí místo! České biatlonistky skončily v Oberhofu ve štafetě na stupních vítězů poprvé od března 2017.

Jenže říká-li se, že "vítězná" sestava se nemění, u třetí štafety této sezony to neplatí. Trenér českých žen Egil Gjelland už má k dispozici uzdravenou Jessicu Jislovou, která půjde na trať jako druhá.

Ze hry tak je Lucie Charvátová, která musela v neděli na trestný okruh a nedařilo se jí ani v následném sprintu o čtyři dny později. Se třemi chybami skončila až hluboko vzadu na 85. místě.

Ještě hůře však na tom byla právě Jislová. Se třemi minelami a více jak čtyřminutovým odstupem na čelo skončila v úvodním závodu v Ruhpoldingu – sprintu – dokonce až na stém místě. Přičítat se to ale jistě dá jejímu v podstatě nulovému zatížení v posledních téměř dvou měsících.

Dá se říci, že po experimentu, jenž však vyšel, se Gjelland vrací k sestavě z Hochfilzenu, která pod rakouskými Alpami skončila devátá.

Štafetu tentokrát rozeběhne Eva Puskarčíková, následována zmíněnou Jislovou. Třetí úsek už stabilně patří běžecké jistotě Markétě Davidové, finišovat pak bude Veronika Vítková, která se během tohoto ročníku SP potýká s velmi nevyrovnanými výkony.

Je nám líto, video expirovalo.
Štafetě biatlonistek vládly Italky, Česko 9.

Co je zapotřebí? Zejména přesně střílet. Sprint se totiž v tomto směru šeredně nepovedl. Ani jedna z Češek nebodovala a na nedělní hromadný závod tak můžou zapomenout. "Byly to zbytečné chyby," byl naštvaný asistent trenéra biatlonistek Jiří Holubec.

V Oberhofu první Rusky do sestavy zasáhly značně. Ze zlaté čtyřky zůstala pouze finišmanka Jurlovová-Perchtová. Doplní ji trio Morozovová, Mirinovovová a Starychová.

Němkám bude moci vypomoct hvězdná Laura Dahlmeierová, která první domácí zastávku kvůli přípravě po virovém onemocnění vynechala. Na posledních dvou úsecích zůstaly Preussová s Herrmannovou, rozbíhat bude Hinzová.

Štafetový závod biatlonistek
zdroj: ČTK/DPA autor: Martin Schutt

Zkomplikovat jim cestu na bednu budou jistojistě chtít mimo jiné i Norky, Francouzky či Italky.

Ty v Oberhofu vinou nebývalého střeleckého kolapsu Nicole Gontierové totálně vyhořely a skončily až patnácté. Tentokrát budou mít k dispozici Dorotheu Wiererovou namísto Lisy Vittozziové.

V neděli budou v Ruhpoldingu na programu závody s hromadným startem, poté se SP přesune do vysoké nadmořské výšky, kterou poskytuje italská Anterselva. Přímé přenosy a podrobné zpravodajství ze SP v biatlonu sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články