Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Česká štafeta vybojovala čtvrté místo, Rusko vyhrálo ve finiši

Oslo – České kvarteto ve složení Michal Krčmář, Jaroslav Soukup, Michal Šlesingr a Ondřej Moravec skončilo v závodu štafet v norské metropoli na čtvrtém místě. V dramatickém finiši zvítězili Rusové před Němci. Třetí skončili Rakušané. Rozhodující byla druhá střelba Šlesingra, který musel na dvě trestná kola a čelo závodu se mu vzdálilo. Pro český tým je to nicméně nejlepší výsledek v sezoně.

Krčmář se od úvodu tlačil do popředí a po dvou bezchybných střelbách předával na druhém místě se ztrátou necelých tří sekund na čelo. Suverénně zvládl svůj úsek Němec Erik Lesser.

Také Soukup zastřílel skvěle, na trati v posledním kole se však trochu trápil a předával na pátém místě se ztrátou deseti sekund na vedoucí Slovince, za které zajel skvělý druhý úsek Jakov Fak. Vůbec se nedařilo Norům, kteří při třetí předávce ztráceli na čelo téměř dvě minuty a ani poté se vedoucím týmům nepřiblížili.

Šlesingr brzy za stadionem náskok umazal a na první střelbu přijel v pětičlenném vedoucím vláčku. Rozhodující z českého pohledu byla šestá střelba. Šlesingr musel na dvě trestná kola a výrazně se propadl pořadím.

Český závodník přiznal, že na něj při střelbě dolehla nervozita z boje o stupně vítězů. "Prostě jsem to neustál. Nervy jsem měl na pochodu. Podělal jsem to. Kdyby se mi to stalo v závodě, kde jedu sám za sebe, tak to hodím za hlavu. Jenže tady mě to štve čtyřikrát tolik. Klukům jsem se hned po závodě omluvil, nebylo na co čekat," uvedl dvojnásobný medailista z MS 2007. "Přiznám se, že bych to u sebe nepředpokládal. Je to další zkušenost. Asi měla přijít," dodal dvaatřicetiletý biatlonista.

Moravec vyjížděl na trať se ztrátou minuty a 27 sekund na osmém místě. Běžecky mu závod sedl a na střelnici to lepší být nemohlo. V boji o čtvrté místo přestřílel Itala De Lorenziho, na třetí Rakušany byl však odstup už příliš velký.

O vítězi se rozhodovalo v dlouhém finiši. Simon Schempp vyjížděl do cílové rovinky jako první, ale Anton Šipulin svého soupeře v posledních metrech překonal.

Výsledky štafet biatlonistů v Oslu

1. Rusko (Garaničev, Cvetkov, Malyško, Šipulin) 1:16:16,6 (1 tr. okruh+5 dobíjení), 2. Německo (Lesser, Birnbacher, Peiffer, Schempp) -0,2 (0+6), 3. Rakousko (Mesotitsch, Eder, Grossegger, Landertinger) -50,9 (0+6), 4. ČR (Krčmář, Soukup, Šlesingr, Moravec) -1:29,1 (2+5), 5. Kanada -1:35,8 (0+6), 6. Francie -1:42,8 (1+9).

Průběžné pořadí SP (po 5 ze 6 závodů): 1. Rusko 268, 2. Norsko 254, 3. Německo 245, ...8. ČR 155.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články