Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Česká štafeta dorostenců veze z biatlonového MS zlato

Velký úspěch se podařil české štafetě dorostenců, která na mistrovství světa juniorů a dorostu v Kazachstánu vybojovala zlato. Trio ve složení Jonáš Kabrda, Daniel Malušek a Ferdinand Jansa dojelo na 7,5 km trati před Německem a Norskem. Češky skončily sedmé, mistryněmi světa jsou Němky. Obě štafety juniorů odvysílá ČT sport a ČT sport živě ve středu dopoledne 8. března. Další přenosy pak o víkendu.

Česká zlatá štafeta dorostenců
zdroj: Český biatlon

Maluškovi se dařilo už ve vytrvalostním závodu v pondělí, když v kazažském Ščučinsku po bezchybné střelbě dojel těsně pod stupni vítězů. Kabrda obsadil 17. místo, dorostenka Anna Kulhánková byla jedenáctá.

"Danovi chybělo opravdu málo a jeho i naše radost mohla být ještě větší. Každopádně skvěle podtrhl svůj letošní progres. Kluci už měli trochu lepší a regulérnější podmínky než holky, a tak se mohli mnohem lépe koncentrovat na samotnou střelbu," uvedl pro svazový web trenér Jan Burian k vytrvalostnímu závodu na 12,5 km.

Právě náročné povětrnostní podmínky panovaly v Kazachstánu i během úterních štafet. Ve sněhové vichřici přitom potřebovali Češi pouze tři náhradní náboje.

Mladí Češi získali titul s náskokem 21 sekund a v historii šampionátů se postarali o teprve čtvrtou zlatou medaili pro český biatlon v dorostenecké kategorii. Poslední českou šampionkou byla dosud Veronika Vítková, jež v roce 2006 vyhrála v americkém Presque Isle vytrvalostní závod.

V závodů juniorů na 15 km se pak Ondřej Mánek zaskvěl pátým místem, Luděk Abraham dojel devátý a Svatava Mikysková v závodu na 12,5 km byla desátá.

Zdroj
ČT sport, ČTK, biatlon.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články