Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Česká smíšená štafeta v Lenzerheide nedojela do cíle, smíšená dvojka vybojovala 9. příčku

Zklamáním skončilo vystoupení české smíšené štafety na otevřeném mistrovství Evropy ve švýcarském Lenzerheide. České kvarteto už ve třetím úseku dostihli vedoucí závodníci, Češi tak byli ze závodu staženi a klasifikováni jako třináctí. O něco lépe se vedlo v závodě smíšených dvojic duu Tereza Vinklárková a Tomáš Mikyska, které dojelo na deváté příčce.

Je nám líto, video expirovalo.
ME Švýcarsko

Začátkem konce účinkování české štafety v závodě byla nepovedená první střelba Elišky Václavíkové. Ta musela hned třikrát dobíjet, ale ani to jí nestačilo, a tak ji neminulo jedno trestné kolečko. Václavíková se sice na následujícím průběhu dokázala posunout ze 17. místa výše a předávala jako třináctá, ale časové manko české štafety dál narůstalo. 

Kristýna Otcovská na druhém úseku sice dokázala české kvarteto posunout o jedno místo výše, na 12. příčku před Kanadu, její nástupce Ondřej Mánek se ale daleko nedostal. Už na první střelbě ho dostihlo norsko-německé vedoucí duo, Mánek byl ze závodu stažen a Vítězslav Hornig se vůbec nedostal do akce.

Stejný osud potkal dalších třináct kvartet a do cíle tak doběhlo jen devět štafet. Za suverénním Norskem si pro stříbro doběhli Němci, třetí byl tým Švédska.

Smíšené dvojice si vedly lépe

Ani Tereze Vinklárkové vstup do závodu smíšených dvojic příliš nevyšel. Na svém prvním úseku musela třikrát dobíjet a Tomášovi Mikyskovi tak předávala až na 18. příčce. Od té chvíle ale české duo už pořadím jen stoupalo. Vinklárková s Mikyskou v součtu v celém závodě museli jen šestkrát dobíjet a společnými silami se probojovali až na deváté místo, které udrželi až do cíle.

I v tomto závodě slavilo vítězství Norsko. Stříbro tentokrát bralo Švýcarsko a na třetím místě se umístila francouzská dvojice.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články