Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Češi zakončili nepovedený IBU Cup v Lenzerheide čtvrtým místem v mix štafetě

Zatímco v italské Anterselvě zazářila Markéta Davidová dvěma pódiovými umístěními, v "druholigovém" IBU Cupu se českým barvám příliš nedařilo. Ve švýcarském Lenzerheide si pro nejlepší výsledek dojela smíšená štafeta ve složení Michal Šlesingr, Milan Žemlička, Ludmila Horká a Anna Tkadlecová, která doběhla čtvrtá. Na vítězné Rusy ovšem české kvarteto ztratilo téměř čtyři minuty.

Michal Šlesingr
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

Šlesingr dobíjel jen jednou vstoje a rozjel mix na třetím místě. Žemlička musel použít náhradní náboj celkem pětkrát a štafeta byla po polovině závodu šestá.

Horká přes čtyři dobití zásluhou druhého nejrychlejšího běhu na třetím úseku vytáhla české kvarteto na čtvrtou pozici, kterou už finišmanka Tkadlecová zejména díky výborné střelbě bez problémů uhájila.

David Tolar s Eliškou Svobodovou skončili ve sprintu dvojic dvanáctí poté, co Tolar musel na třetím úseku na trestné kolo.

Po bezchybné střelbě Victorie Hernandezové se před českou dvojici v závěru dostalo i španělské duo.

Oba štafetové závody se jely netradičně v obráceném gardu, kdy startovali muži a finišovaly ženy.

Podnik ve východním Švýcarsku patřil především Rusům, kteří vedle mix štafety ovládli i štafetu dvojic a oba individuální závody žen.

Ve sprintu byla nejrychlejší Victoria Slivkovová, která si v sobotní stíhačce prohodila pořadí s reprezentační kolegyní Julianou Kajševovou. Ruské závodnice obsadily ve stíhačce první čtyři místa.

Horká nenavázala na osmé místo ze sprintu, na závěrečné položce čtyřikrát chybovala a propadla se na 15. příčku. Za Kajševovou zaostala o tři minuty a 29 sekund.

Po zranění zad si na IBU Cupu vyzkoušel ostré závodní tempo Šlesingr a ve sprintu obsadil 14. pozici, do stíhačky ale stejně jako Žemlička nenastoupil.

Oba závody mužů ovládl Francouz Fabien Claude, jediný český zástupce David Tolar mírně vylepšil 42. místo ze sprintu na konečnou 38. příčku.

Zdroj
biatlon.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články