Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Češi předvedli výbornou štafetu. Mareček kvarteto vytáhl na páté místo

Program Světového poháru v biatlonu pokračuje ve finském Kontiolahti. České kvarteto Tomáš Mikyska, Michal Krčmář, Jakub Štvrtecký a Jonáš Mareček dojelo v úvodní štafetě letošního ročníku na pátém místě. Zvítězili Norové. Přímý přenos ženských štafet sledujte od 13:20 na ČT sport a ČT sport Plus.

Finiš Jonáše Marečka v Kontiolahti
zdroj: ČTK / PR / Petr Slavík/Český biatlon

České kvarteto nezačalo skvěle a Tomáš Mikyska musel opravovat dokonce pět svých ran. Ale bezchybný Michal Krčmář, dobře běžící Jakub Štvrtecký, a nakonec i rychle střílející Jonáš Mareček dokázali české barvy vynést až na konečné páté místo. První štafeta sezony tak biatlonistům vyšla velmi dobře.

"Už jsem myslel, že na Fina nemám, ale finiš mu nevyšel," hodnotil Mareček závěr závodu, kde v dramatickém finiši nakonec uhájil páté místo. "Až na jednu chybu jsem to udělal tak, jak jsem chtěl," dodal i ke své až na jednu výjimku přesné střelbě. 

Jak závod probíhal?

Česká štafeta začala na prvním úseku s Tomášem Mikyskou, který chyboval celkem pětkrát a přivezl na předávku více než minutové manko. Spokojený nebyl. "Dvě rány odešly, ani nevím kam. Ve stoje jsem měl všechny rány vlevo," hodnotil mladý biatlonista po svém úseku.

Bylo na Michalu Krčmářovi, aby situaci českého kvarteta zlepšil. A povedlo se. Krčmář ani jednou nechyboval, a byť měl potíže s jednou ránou vleže, nakonec pozice výrazně vylepšil. "Nohy fungovaly i na střelnici to bylo super. Jsem spokojený," řekl v cíli nejzkušenější z obměněného českého týmu.

Na trať šel Jakub Štvrtecký. Začal slibně a na běžkách rozhodně neztrácel, spíše naopak. Poté však Štvrteckého zradila střelba a při své druhé zastávce se tak tak vyhnul trestnému kolu. Mladý biatlonista nakonec předával osmý už s téměř dvouminutovým mankem. Tři dobíjení byly příliš.

Pak ale přišel Jonáš Mareček, který bleskurychlou úvodní střelbou vytáhl české barvy dokonce až na páté místo. To také držel i po druhé položce, kde chyboval jednou. Stejnou pozici poté mladý závodník udržel i v dramatickém finiši před dotírajícími domácími Finy.

Závod vyhráli Norové poté, co Johannes Bö na posledním úseku nepřipustil drama a nepřipustil, aby se mu německý finišman Roman Rees nebezpečně přiblížil. Třetí skončili Francouzi, za které závod uzavřel Quentin Fillon Maillet.

SP v biatlonu v Kontiolahti (Finsko):

Muži - štafeta 4x7,5 km: 1. Norsko (Christiansen, Laegreid, T. Bö, J. T. Bö) 1:19:26,2 (0 trest. okruhů + 7 dobíjení), 2. Německo (Strelow, Kühn, Doll, Rees) -43,9 (0+8), 3. Francie (Perrot, Fab. Claude, Jacquelin, Fillon Maillet) -1:05,9 (0+9), 4. Rakousko -2:31,2 (0+4), 5. ČR (Mikyska, Krčmář, Štvrtecký, Mareček) -2:33,9 (0+10), 6. Finsko -2:34,1 (1+12).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články