Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Češi poprvé trénují v Novém Městě, domácí závody berou jako odměnu

Nové Město na Moravě (Žďársko) – Český reprezentační tým přicestoval z Pokljuky v pondělí večer a ubytoval se v oblíbeném penzionu Vrchovina. Ve Vysočina aréně absolvuje hned v úterý první tréninky. Na jedinečnou diváckou kulisu se biatlonisté a biatlonistky těší.

"Bojím se jen, jestli jsem si na sebe neupletla bič, ale hodlám si to tady užít," prohlásila před závody Eva Puskarčíková. V Pokljuce si ve stíhacím závodě dojela pro své životní maximum. Třetím místem si řekla o velkou pozornost médií i fanoušků.

Do Vysočina arény ji přijede podpořit i rodina. "Člověk se musí oprostit od toho, aby na něj nebyl tlak," uvedla Puskarčíková.

Vstupenky na víkendové závody jsou již vyprodány, ale i ve čtvrtek nebo v pátek bude stadion bouřit. "Je to odměna. I kdyby tu měl člověk jet jeden závod za celou sezonu, je to takový zážitek, který stojí za tu letní dřinu. Obrovsky se těším, jsem plný očekávání," zdůraznil Krčmář.

Světový pohár v Novém Městě na Moravě se uskuteční od 15. do 18. prosince, představí se na něm závodníci z 32 zemí. Na programu jsou sprinty, stíhačky a závody s hromadným startem. Přímé přenosy nabídne ČT sport a web ctsport.cz.

"Máme hodně zkušeností z minulých akcí, logisticky nejnáročnější byl světový šampionát v roce 2013," uvedl starosta Michal Šmarda. Během konání závodů budou posíleny hlídky městské policie, které jsou připraveny řídit dopravu v centru. Na území města je zřízeno několik dalších parkovacích ploch.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články