Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Češi milují biatlon v jakékoli formě. Z domácího MS 2024 uděláme svátek, slíbil Hamza

Šéf českého biatlonového svazu Jiří Hamza je rád, že Světový pohár v Novém Městě na Moravě proběhl organizačně na skvělé úrovni, a už vyhlíží a připravuje domácí mistrovství světa 2024. Vstupenky se na něj začnou prodávat pravděpodobně v dubnu. Do příštího roku chce s týmem ještě vyladit některé detaily. Přímé přenosy ze SP a MS v biatlonu nabízí ČT sport a ČT sport Plus.

Fanoušci během SP v biatlonu v Novém Městě
zdroj: ČTK

"Všichni jsme se trochu báli, jak to zareaguje po covidu, ale odnáším si z toho, že čeští lidé milují biatlon a je jedno v jaké formě a za jakých výsledků. To je pro nás největší odměna," uvedl Hamza.

Areál Vysočina Areny prochází před pořádáním mistrovství světa 2024 úpravami. Tribuny na stadionu pojmou místo šestnácti tisíc o dva tisíce diváků méně. V příštím roce by ale už měly mít kapacitu 17 tisíc. 

"Máme dost rezerv v některých oblastech, ale všem lidem z organizačního týmu musím poděkovat. Až na nějaké detaily to funguje. Jsme na dobré cestě. Doufám, že to stihneme všechno dostavět a uděláme si z toho svátek. Děkuju i divákům," řekl Hamza.

Vedle tribun se bude pro příští rok kompletně měnit osvětlení na stadionu a trati, natáhnou se optické kabely a bude se rozšiřovat zázemí s buňkami.

"Čekají nás velké úpravy, ale ve finále třeba budou vypadat kosmeticky. Chceme být nachystaní tak, abychom ten areál měli pro dalších deset, patnáct let připraven na velké akce. Budeme nachystaní tak, aby to bylo světové," vytyčil Hamza.

Přeje si, aby Nové Město 2024 bylo lepší než Oberhof, který pořádal MS letos v únoru.

"Když chceme být in, musíme udělat investice. Chceme areál připravit tak, aby byl udržitelný a my s ním mohli daleko lehčeji pracovat."

Ve finále se podle Hamzy dá očekávat, že ty úpravy přinesou i nákladové ušetření na pořádání dalších akcí. "Máme neuvěřitelnou podporu od kraje Vysočina i státu, máme schválenou dotaci od vlády," doplnil.

Lístky na šampionát se začnou prodávat nejspíš 1. dubna. "Lidi nemusí čekat cenový šok. Za jeden závod by ani ta nejlepší vstupenka neměla překročit tisícovku. Budeme se pohybovat cenově jen mírně nad Světovým pohárem. Bude to tak, že to bude přístupné všem. Přes týden budou lístky výrazně levnější než o víkendu."

Věří, že na MS se blýsknou i čeští biatlonisté a přinesou tak radost tisícům domcích fanoušků na stadionu či u obrazovek České televize.

"Všichni chceme ty medaile, čekáme na ně. Věřím, že příští rok očekávání naplníme," uvedl viceprezident Mezinárodní biatlonové unie.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články