Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Češi jdou do masáků. Uspějí biatlonisté v Ruhpoldingu?

Světový pohár v Ruhpoldingu jde do finiše, na třicet biatlonistů a stejný počet biatlonistek čekají v Německu závody s hromadným startem. Na startu budou i čtyři čeští zástupci. Vedle Ondřeje Moravce se dopoledne představí rovněž Michal Krčmář a Michal Šlesingr, v ženském závodě pak odpoledne přijde čas pro Veroniku Vítkovou. Pod čarou čeká na svou šanci i Eva Puskarčíková. Přímé přenosy sledujte od 11:45, resp. 14:10 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Ondřej Moravec
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Do závodu na 15 kilometrů s hromadným startem vyjedou tři čeští biatlonisté. Moravec, Krčmář a Šlesingr, tedy ti, kteří se ve středečním sprintu v Ruhpoldingu dokázali prosadit do nejlepší desítky, přičemž Moravec vyjel stříbro. "Masák byl cílem a jsem rád, že jsem ho splnil," pochvaloval si.

Zvláště on se po pomalém rozjezdu sezony nadále zlepšuje, formu evidentně ladí na olympiádu. Běh jde nahoru, střelba je zcela přesná. "Jsem strašně rád, že jsem to dal. Tohle mi hodně pomůže," zářil vicemistr světa z této disciplíny po individuálu.

Šlesingr bojoval přes svátky s pochroumaným kolenem, kvůli tomu se ani neúčastnil SP v Oberhofu a dával se dohromady v Česku, ale tentokrát z toho bylo osmé místo. O tří příčky před ním byl Krčmář, který si zajel sezonní maximum, v nejlepší desítce byl potřetí za sebou.

Třicet závodnic bude mít i ženský závod na 12,5 kilometru, kam se dokázala probojovat Veronika Vítková. Ta skončila v individuálu nejlépe z českých závodnic - se dvěma trestnými minutami obsadila dvanáctou příčku.

"Myslím, že umístění do patnáctky se dvěma trestnýma svědčí o tom, že Verča je ve slušné běžecké formě," poznamenal trenér Zdeněk Vítek.

Vítková si bude muset hlídat zejména úvodní rány vleže, ty pro ni bývají kritické. V masáku na ni takové položky čekají dvě. "Nevím, čím to je. Jestli jak se obávám těch mých kritických ležek, tak hned tu první ránu udělám něco špatně. Nedokážu se těch jedniček vyvarovat," řekla Vítková.

Stále se neví, zda se dostane na Evu Puskarčíkovou, která po vytrvalostním závodu figurovala jako první pod čarou. Podle šéftrenéra Ondřeje Rybáře se ale jedna ze závodnic odhlásila, takže by do masáku měla nakonec naskočit i druhá česká biatlonistka.

Ilustrační foto

Závod s hromadným startem se jel v této sezoně zatím pouze ve 3. kole Světového poháru ve francouzském Annecy. Mezi muži před Vánocemi uspěl Francouz Martin Fourcade, který na startu nechybí ani tentokrát, čeští biatlonisté se tehdy do klání probojovat nedokázali. Ženský masák ovládla domácí Justine Braisazová, nejlepší Češka Vítková skončila 23., Puskarčíková úplně poslední.

V sezoně 2015/16 v Ruhpoldingu triumfoval Němec Erik Lesser, mezi ženami se radovala Gabriela Koukalová. Ta letos nezávodí, sezonu kvůli vleklým svalovým potížím předčasně ukončila.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články