Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Čerstvý dvacátník Štvrtecký slavil postup: Kdyby mi to někdo řekl před rokem, bral bych to jako vtip

Právě dnes je mu dvacet let. Čtvrteční sprint byl pěkným narozeninovým dárkem. Poprvé se mezi elitou dostal do stíhačky. Bouřlivou atmosféru se na střelnici snažil nevnímat a na trati se jí naopak nechal unášet. Bylo z toho 48. místo a v sobotu může přijít i další hezký vánoční prezent. Sledujte přímé přenosy ČT sport a webu ctsport.cz. Páteční sprint žen si nenechte ujít od 17:00, sobotní stíhací závod mužů pak od 14:30.

Jakub Štvrtecký
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

Dvaadvacet tisíc diváků – to není jen tak. "Bylo to supr, jsem rád, že jsem si nenechal lidi pustit do hlavy na střelnici a na trati to hnalo," řekl Štvrtecký. Cíl splněn, sprint nebyl posledním závodem. "Kdyby mi to někdo řekl před rokem, spíš bych to bral jako vtip. Ale stalo se to."

Ne všechno šlo ale hladce. "Ležku jsem si pohlídal, aby to byl dobrý vstup do závodu. Potěšilo mě, že jsem dal i tu poslední ránu, kterou jsem odkládal," popsal první střelbu, po které si vedl nejlépe z Čechů.

Vestoje ale nastaly problémy. "První ránu jsem nedal, ta byla těsná, ta mě mrzí nejvíc," posteskl si. "Pak jsem si ještě zbrkle vyhodil. Jsem rád, že jsem ji trefil, protože ta mi hodně pomohla ve výsledkové listině," podtrhl.

Celková bilance dvě chyby. Přičetl to nervozitě a zbrklosti. "To je jedno s druhým. Jak je velká zima, nemám možná takový cit v prstech. Těžko říct. Roli může hrát víc faktorů. To se prostě stane," krčil rameny.

Na trati patřil k těm lepším, zaběhl 26. čas a byl jen o osm desetin pomalejší než jeho kolega Ondřej Moravec. "Na trati to bylo asi nejtěžší, protože se to hodně bořilo. Byl to trochu očistec," řekl Štvrtecký.

Výkon české biatlonové naděje kvitoval i sportovní ředitel Ondřej Rybář. "Dělá nám radost. A největší mám z toho, že dokáže ve svěťáku uplatnit to, co se mu dařilo v přípravě."

Sprint, stíhačka. A co první body?

Talentovaný biatlonista se poprvé objevil ve Světovém poháru v březnu v Oslu a sprint dojel osmdesátý. Před týdnem v Hochfilzenu se už jen o jedno místo nevešel do šedesátky.

Startem na Vysočině proměnil v realitu své představy. V minulosti byl v hledišti při mistrovství světa v roce 2013 a předloni zažil s fanoušky euforii po triumfu Gabriely Koukalové. "Na tribuně jsem doufal, že bych se mohl jednou objevit i dole na trati, ale nečekal jsem, že to bude takhle brzo," řekl.

V sobotu si navíc zajede další závod. Ve stíhačce se pokusí ještě vylepšit své maximum a třeba se vměstnat do bodované čtyřicítky. "Uvidíme, uvidíme. Jsou tam čtyři střelby, tak hlavně něco trefit a zase solidně zajet," přál si Štvrtecký.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články