Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Bude vítr milosrdnější? V Östersundu se jedou sprinty

Po štafetovém úvodu jsou v Östersundu na programu první individuální závody v sezoně. Oproti zvyklostem se pojedou sprinty. Na startu jsou Češi v plné síle, nechybějí Michal Krčmář, Ondřej Moravec, Adam Václavík, Jakub Štvrtecký a také Michal Šlesingr. Do závodu žen nastoupí pětice Markéta Davidová, Eva Kristejn Puskarčíková, Jessica Jislová, Veronika Vítková a Lucie Charvátová. Přímé přenosy startují v 12:25 a 15:00.

Biatlonový areál v Östersundu
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Sobotní štafety Čechům nevyšly. Chuť si bude chtít spravit především Jislová, která se v klání dvojic nedokázala vypořádat s větrnou loterií na střelnici. "Najednou jsem tam ležela a skoro nevěděla, jak se střílí. Bylo to nepříjemné. Doufám, že další závody přinesou větší klid. Musím se z toho vyhrabat," uvedla.

Popel na hlavu si sypal po dvou trestných kolech také zkušený Moravec. Östersundský vítr od jezera Storsjön znovu úřadoval. Záležet bude i na výběru stavu, protože jinak fouká u třicítky a úplně jinak u nižších čísel.

Výsledek ze soboty nechce přeceňovat Krčmář, který si po týdnech zdravotních problémů zkusil plný zápřah. "Štafety jsou specifický druh závodu. První závod – jdeme dál a uvidíme."

Podobně k tomu přistupovala i Davidová, která se také trápila na ležce, kde musela třikrát dobíjet. "Ve štafetě se špatně hodnotí individuální výkony. Jsem ráda, že se mi neběželo tragicky, ale zítra nás čeká úplně jiný závod," podotkla v sobotu.

Zdroj
ČT sport, biatlon.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články