Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Bratři Böovi mají covid a přijdou o další závody

O čem už se v Novém Městě na Moravě čile spekulovalo, je nyní potvrzeno. Hvězdný norský biatlonista Johannes Thingnes Bö a jeho bratr Tarjei mají covid. Kvůli nákaze vynechají minimálně část předposlední zastávky Světového poháru v Östersundu.

Johannes Thingnes Bö v Novém Městě na Moravě
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Sourozenci měli o víkendu v Novém Městě na Moravě opakovaně pozitivní test na koronavirus a čeká je týdenní pauza.

Suverénní lídr SP Johannes Thingnes Bö vyhrál na Vysočině čtvrteční sprint před svým starším bratrem a oba výsledek potvrdili v sobotním stíhacím závodu. To už měli po prvním pozitivním testu na covid-19, ale protože se cítili dobře a pravidla jejich start nijak neomezovala, závodili i nakažení.

V neděli byli opět pozitivní a do smíšených štafet už nenastoupili.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih stíhačky biatlonistů na SP v Novém Městě na Moravě

Norská biatlonová unie následně uvedla, že bratři místo do Švédska, dějiště dalšího SP, odcestovali domů. "Na lyže se znovu postaví nejdříve v neděli," uvedl manažer reprezentace Per Arne Botnan.

Je tak jisté, že sourozenci Böovi vynechají v Östersundu čtvrteční vytrvalostní závod a sobotní štafetu. Otevřený zůstává jejich start v nedělním závodu s hromadným startem. Světový pohár vyvrcholí následující týden na Holmenkollenu v Oslu.

Johannes Thingnes Bö vyhrál v této pohárové sezoně 13 ze 16 individuálních závodů a suverénně vede průběžné pořadí, Tarjei je celkově čtvrtý.

Jejich krajan Sturla Holm Laegreid, jemuž patří druhé místo, měl pozitivní test už před začátkem závodů v Novém Městě a na Vysočině nestartoval.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články