Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Bö ovládl i závěrečný závod sezony. Malý globus z masáku připadl Christiansenovi

Devatenáctým individuálním triumfem zakončil letošní sezonu světového poháru norský biatlonový král Johannes Thingnes Bö. V závodě s hromadným startem celkově nejlepší biatlonista minul v Oslu pouze dvě rány a s excelentním běžeckým výkonem si tak dojel pro další zlatý triumf. Z malého křisťálového globusu se radoval jeho krajan Sjaastad Vetle Christiansen. Michal Krčmář SP zakončil se třemi trestnými koly na 16. místě.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih závěrečného masáku mužů SP v Oslu

Na střelnici posledního závodu letošního ročníku světového poháru dorazil jako první současně nejlepší muž biatlonu Johannes Thingnes Bö. Předposlední ranou se však norský fenomén poslal na jedno trestné kolo. Naopak s čistým štítem vstoupil do závodu s hromadným startem český reprezentant Michal Krčmář.

Druhá položka vleže byla osudná pro Johannese Daleho, který po jedné netrefené střele minul další dvě rány a odstřelil si tak šanci na zisk malého křišťálového globusu. Přesnou palbou a vynikajícím běžeckým výkonem se do čela závodu posunul zpátky Bö. A svoji pozici si hladce pohlídal až do cíle, kde ho bujaře vítalo domácí publikum.

Bö si dalším vítězstvím dojel se dvěma chybami na střelnici pro své 19. individuální zlato. Kvůli své absenci zapříčiněné koronavirem na zastávce v Östersundu sice na malý křišťálový globus nedosáhl, velký mu však nikdo neodepřel.

Je nám líto, video expirovalo.
Perfektní závěr perfektní sezony, pochvaloval si Bö

"Tohle byl pro mě cíl od konce minulé sezony. Když letos začínala, nedovedl jsem si představit, že tu teď budu stát se všemi těmi globy a výhrami. Bylo to úžasné a stojí za tím spousta tvrdá práce. Největší věc v téhle sezoně pro mě bylo vyhrát zlato se svým bratrem, získat zlatý hattrick a také se potkat s norským králem dva dny po sobě. Prostě perfektní závěr perfektní sezony," popsal své dojmy Bö.

O ten malý se třetím místem v masáku zasloužil jeho krajan Sjaastad Vetle Christiansen, druhý v Oslu skončil Švýcar Niklas Hartweg. Třiadvacetiletý závodník tak zopakoval osobní maximum ze začátku sezony.

Je nám líto, video expirovalo.
Těší mě, jaký krok dopředu jsem udělal, liboval si Krčmář

Se třemi trestnými koly v nohách cílovou rovinku naposledy v letošní sezoně proťal i Michal Krčmář, který se umístil na 16. příčce. "Bohužel mi od třetího kola nevydržely záda. Měl jsem problém jít do sjezdových pozic a pak jsem tam strašně ztrácel. I když ta bolest byla veliká, snažil jsem se na to nemyslet, ale bylo dost nepříjemný," prozradil svoje limity na závěr sezony Krčmář.

Se svojí konzistentní výkonností byl český reprezentant velmi spokojený. "Dokázal jsem se probojovat vysoko. Na medaili úplnou to nedalo ani jednou, ale ta vyrovnanost výkonu a všechno, z toho jsem moc spokojený. Těší mě, jaký krok dopředu jsem udělal oproti předchozím sezonám," řekl.

SP v biatlonu v Oslu - závody s hromadným startem:

Muži (15 km): 1. J. T. Bö (Nor.) 38:51,9 (2 trest. okruhy), 2. Hartweg (Švýc.) -26,2 (0), 3. Christiansen (Nor.) -35,2 (0), 4. Fillon Maillet (Fr.) -36,8 (1), 5. Laegreid (Nor.) -40,0 (1), 6. Ponsiluoma (Švéd.) -43,0 (4), ...16. Krčmář (ČR) -2:02,5 (3).

Konečné pořadí závodu s hromadným startem (po 4 závodech): 1. Christiansen 270, 2. J. T. Bö 240, 3. Laegreid 208, 4. Dale (Nor.) 206, 5. Stalder (Švýc.) 143, 6. Claude (Fr.) 132, ...9. Krčmář 111.

Konečné pořadí SP (po 21 závodech): 1. J. T. Bö 1589, 2. Laegreid 1098, 3. Christiansen 935, 4. Doll (Něm.) 782, 5. Ponsiluoma 779, 6. T. Bö (Nor.) 684, ...13. Krčmář 581, 44. Štvrtecký 86, 52. Mikyska 67, 77. Mareček 17, 90. Václavík (všichni ČR) 7.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy