Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Bö je zpět, Norové předvedli ve stíhačce velkou show. Krčmář dojel dvacátý

Velký comeback biatlonového krále. Johannes Bö se úžasným výkonem prodral k prvenství ve stíhacím závodě z jedenácté pozice po sprintu. Norové dominovali. Druhý byl Johannes Dale- Skjevdal, třetí Tarjei Bö a čtvrtý Sturla Holm Laegreid. Češi míjeli terče a nejlepší z nich Michal Krčmář skončil dvacátý. Bodoval ještě Jonáš Mareček na 34. místě. Přímý přenos stíhacího závodu žen vysílá ČT sport a ČT sport Plus od 14:45.

Johannes Bö ukazoval v cíli sprintu pod oči, jako by mu měli stékat slzy a dělal smutné obličeje. Ve stíhačce už to zase byl ten starý známý biatlonový suverén. Na střelnici chyboval jedinkrát a všechny své reprezentační kolegy sebejistě převálcoval.

Češi ani ve stíhačce nestříleli dobře. Krčmář i Mareček si připsali po čtyřech chybách, Václavíka připravila o body především třetí střelba, po které musel na čtyři trestná kola. Nakonec byl 43., Jakub Štvrtecký skončil třiapadesátý.

"Střelnice se nepovedla ani dnes. Zadržený výkon. Je to posun dopředu, ale není to nic pěkného," poznamenal reprezentační trenér Michael Málek na Krčmářovu adresu.

"Šel jsem do toho hop nebo trop. Na druhé ležce toho risku bylo už moc," přiznal Krčmář.

Co se dělo na trati

Na první položce nikdo z Čechů nezastřílel čistě. Krčmář se nevyvaroval omylu při prvním výstřelu a navíc na podložce strávil více než třicet sekund. Jedenkrát chybil Jonáš Mareček, dvakráte Václavík i Štvrtecký.

Nejlépe se s podmínkami popasoval Laegreid a odjel na prvním místě. Drobný náskok držel i po druhé střelbě, kde ovšem manko výrazně stáhli Tarjei Bö i Samuelsson, navíc se ze zadních pozic přibližovali Johannes Bö a Jacquelin.

Krčmář se s ležkou ne a ne srovnat, na druhé položce minul další dva terče. V polovině závodu z osmi českých střeleb jedinou nulu zaznamenal Václavík.

Samuelsson předjel Laegreida, ale vestoje dvakrát minul, zatímco Johannes Bö vyčistil terče a vyhoupl se rázem do čela.

Johannes Bö měl na poslední položce trochu štěstí, ale kalibrová rána na čtyři hodiny spadla a Nor odjížděl vstříc dalšímu triumfu s velkým náskokem. Za ním se odehrál divoký norský souboj o medailové pozice. Laegreida předjeli Dale i Tareji Bö.

Výsledky stíhacího závodu v Hochfilzenu

Muži (12,5 km): 1. J.T. Bö 33:05,1 (1 trest. okruh), 2. Dale-Skjevdal -22,6 (3), 3. T. Bö -28,4 (2), 4. Laegreid (všichni Nor.) -39,2 (2), 5. Samuelsson (Švéd.) -48,5 (3), 6. Jacquelin (Fr.) -52,8 (2), ...20. Krčmář -2:50,2 (4), 34. Mareček -4:20,2 (4), 43. Václavík -4:46,1 (7), 53. Štvrtecký (všichni ČR) -5:33,6 (5).

Průběžné pořadí (po 5 z 21 závodů): 1. T. Bö 290, 2. Samuelsson 281, 3. J.T. Bö 229, 4. Dale-Skjevdal 220, 5. Nawrath (Něm.) 203, 6. Laegreid 191, ...25. Krčmář 86, 43. Mareček 20, 45. Václavík 15, 53. Karlík 5.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články