Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Bö a ti druzí nebo také návrat královny Laury? V Novém Městě se jedou stíhačky

Tři Češi a tři Češky. Nejen na ně může být zvědavé oko fanouškovo. Stíhací závody v Novém Městě budou opět dramatické a kvůli předpokládanému silnému větru zřejmě hodně nevyzpytatelné. Sprint mužů přinesl řadu překvapení. Dokáže někdo předjet Johannese Böho, nebo se Nor porazí chybami sám? Naváže Švéd Martin Ponsiluoma na senzační třetí místo? Kam se může vyšplhat Veronika Vítková nebo Michal Krčmář? Naváže Lucie Charvátová na výborné páteční představení? Přímé přenosy sledujte od 14:30 a 16:30 – nejdříve pojedou muži a pak ženy.

Johannes Bö na střelnici
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Různí biatlonisté, různé ambice. Pro Jakuba Štvrteckého je to vůbec první stíhačka mezi elitou v seniorské kategorii. Body nejsou daleko, ve sprintu skončil osmačtyřicátý.

Ondřej Moravec odstartuje jako třiadvacátý a má před sebou jedinou metu: vybojovat si účast v nedělním klání s hromadným startem. "Musím jet v neděli. Nechtěl jsem o tom vůbec mluvit, ale teď je to hlavní cíl," zdůraznil po sprintu. Ve Světovém poháru mu zatím patří 26. místo a do pětadvacítky, která má start zajištěn, mu zbývají jen dva body. Ale situace je tam velmi vyrovnaná. Sedmadvacátý Francouz Emilien Jacquelin ztrácí na českého reprezentanta jen sedm bodů.

V hlavní roli počasí?

Michal Krčmář už může být víceméně v klidu. Dvacátým místem ve sprintu si upevnil 15. příčku v seriálu. "Závod je otevřený a těším se na to." Podobně jako jeho kolegy ho však nenechává možnost větrné loterie na střelnici úplně klidným. "Trošičku taková Vysočina," podotkl s úsměvem.

"Pro všechny to bude stejné, pořád se budeme snažit, i když bude pršet," dodal Štvrtecký.

Může hodně foukat, což by byla změna oproti sprintům. Veronika Vítková skončila devatenáctá a je o co bojovat. Ve Světovém poháru jí patří 32. příčka – závod s hromadným startem tak není daleko. "Je to dobrá pozice do stíhacího závodu. Jsou tam čtyři položky, bude to o střelbě," podotkla po sprintu.

Devětadvacátým místem v pátek překvapila Lucie Charvátová. Takhle vysoko nebyla už dva roky. Fanoušci ji táhnou a nemá co ztratit. Otázkou je, kolik sil vzala závodnicím hodně bořivá trať. "Hlavně se na to pořádně vyspat, protože vůbec netuším, kolik sil jsem pošetřila," řekla pětadvacetiletá reprezentantka.

Ve stíhačce se představí ještě Eva Puskarčíková s číslem 48.

Největším favoritem závodu mužů je bezesporu Johannes Bö, který se na střelnici při sprintu ani jednou nemýlil a rychlým během nedal nikomu šanci. Na 21 sekund se mu přiblížil Rus Alexander Loginov. Švéd Ponsiluoma ztrácí už téměř minutu. Od čtvrtého Švýcara Benjamina Wegera je však situace nadmíru vyrovnaná. Krčmář s Moravcem ztrácejí na první desítku jen něco kolem dvaceti sekund.

Boj o nejvyšší příčky mezi biatlonistkami bude hodně zajímavý. Marte Röiselandová, Laura Dahlmeierová i Paulína Fialková se vešly do rozdílu pouhých šesti sekund.

Předvánoční biatlonové drama pomalu vrcholí. V kotli Vysočina arény to bude zase vřít.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články