Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Björndalen mi říkal, že Bö je fenomén větší než on, žasl šéf českého biatlonu. Na MS chystá obrovskou show

Skvělou atmosféru a krásné počasí nabídl úvodní den sedmého podniku Světového poháru, který po roční odmlce opět hostí Nové Město na Moravě. Šéf biatlonového svazu Jiří Hamza si organizaci generálky před domácím mistrovstvím světa 2024 užil spíše ve starostech, jak ale podotýká, extrémní návštěva, která se čeká o víkendu, je velkou odměnou. A věří, že fanoušci zažijí dříve či později parádní české výsledky. Přímé přenosy ze SP sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Studio 6: Hamza o SP v Novém Městě na Moravě

"Jsem rád, jako všichni, že diváci přišli, že se nám vrátili, a musím jim poděkovat. Přetržka byla dlouhá, ale o víkendu čekáme extrémní návštěvu, tak jsme za to rádi," říká v rozhovoru pro ČT Hamza.

Připomíná tři covidová léta, během nichž se diváci do areálu na Vysočině neměli šanci kvůli hygienickým restrikcím dostat.

Plán na příští rok už má daný.

Světový šampionát bude totiž po jedenácti letech hostit opět Česká republika.

"Chceme z toho udělat velkou čtrnáctidenní show. Bude to velká zábava, spousta koncertů. Je spousta povinností, které musíme splnit, a věřím, že to bude jedno z mistrovství světa, na které si bude každý pamatovat."

Kolem sebe má stabilizovaný tým lidí, který se o vše stará a do detailů připravuje.

"Je to už zaběhlý proces. Všem pořadatelům děkuju, pro spoustu lidí je to dlouhý čas příprav. Pro nás je to o to jednodušší, ale jinak se organizují závody, kde je tisíc lidí, a jinak, kde jich je pětadvacet. Chceme nabídnout co nejlepší komfort, ale v tomhle počtu to není úplně možné," podotýká Hamza.

Věří, že společně s domácím MS vygradují i výsledky české reprezentace k medailovým úspěchům.

Michal Krčmář
zdroj: ČTK

"I když ty výsledky nejsou úplně top, jak bývaly, ale budou zase příští rok, tak je to pro nás generálka a zároveň pozvánka pro lidi, aby si osahali atmosféru. Můžeme se na to jen těšit a chvilkama máme skoro starost, abychom to organizačně zvládli," usmívá se Hamza.

Nejsou to ale jen čeští závodníci, kvůli nimž si do Vysočina Areny nachází cestu tisíce fanoušků i z Rakouska, Německa či Francie.

Fenomén Johannes Bö hovoří za vše.

Je nám líto, video expirovalo.
Bö: V Novém Městě to miluji

"Ukazuje se přesah biatlonu. Diváci jdou na sport obecně. Bavil jsem se s Ole Einarem Björndalenem a on sám mi říkal, že Bö je fenomén větší než on, což je z úst takového závodníka úžasné," říká Hamza.

A hned pokračuje: "Johannes je teď absolutně jinde, i když pro biatlon to není úplně ideální, když máme vítěze dopředu daného. Ale tak to je, u mužů to tak bývá," připomíná i časy Francouzů Martina Fourcada či Raphaëla Poiréeho.

U žen je situace odlišnější, výkony jsou daleko vyrovnanější.

"Je tam patnáct holek, které mohou závod vyhrát. Markéta Davidová má obrovský potenciál a věřím, že sprint zajede do top šestky," věští Hamza.

Hodně si slibuje i od nastupující Terezy Voborníkové.

"Ta je na počátku, ale měla úžasné výsledky na mistrovství světa. U Jessicy Jislové uvidíme, v jakém bude stavu. Měsíc netrénovala, ale dělme vše s perspektivou na mistrovství světa, kde už nebude čas na omluvy. Věřím, že jsme na správné cestě."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články