Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Biatlonový trenér roku Málek: Na medaili se musí sejít všechno. Kluci mají nakročeno

Nejlepším domácím trenérem při vyhlašování ankety Biatlonista roku byl vyhlášen reprezentační kouč mužů Michael Málek. Ten se k áčku vrátil po čtyřech letech, tým převzal loni po Ondřeji Rybářovi a v sezoně pak pomohl k šestému místu v Poháru národů. "Jsem moc rád za ocenění, které chápu jako cenu za práci celého týmu, ale i sportovního ředitele. Potěší to, když takovou cenu člověk dostane," říká Málek v rozhovoru pro ČT sport.

Málek skončil v A-týmu v roce 2018 a o čtyři roky později se k němu vrátil. "Máme vizi, kterou se budeme snažit naplňovat, v klucích je velkých potenciál," ví Málek.

Doufá, že se intenzivní prací v uplynulé sezoně se svěřenci posunul k zisku vytoužené medaile.

"Na ni to zatím úplně nebylo, letos to bylo kousek ve štafetě, tam jsme na to brnkali, Michal Krčmář k tomu měl kousíček v individuálech, ale aby to byl Den D, musí se vše sejít," říká.

"Kluci mají dobře nakročeno, akorát musí makat, bez toho to nejde," vysvětluje trenér, který působil léta také u juniorů.

Právě u Krčmáře je přesvědčen, že ještě zdaleka neřekl poslední slovo. "Michal měl možná s výsledky i lepší sezonu, jako na olympiádě. Je to jedna z jeho nejlepších sezon."

Nejraději z posledního ročníku vzpomíná Málek právě na štafetu z letošního mistrovství světa v Oberhofu.

"Štafeta byl emotivní závod se vším všudy. Podmínky nebyly ty pravé oberhofské, počasí si tam hodně s favority zahrávalo. Kdyby nám někdo řekl, že budeme čtvrtí, nebudeme tomu věřit," dodává Málek.

Začal předprodej vstupenek na MS v Novém Městě

Biatlonisté zahájili předprodej vstupenek na mistrovství světa v Novém Městě na Moravě 2024. Organizátoři uvolnili do prodeje vícedenní balíčky a jednodenní vstupenky do všech sektorů pro úvodní závod smíšených štafet. Ostatní jednodenní lístky jsou zatím k dispozici jen do vybraných úseků, další budou k dispozici později. Světový šampionát se ve Vysočina Areně uskuteční od 7. do 18. února.

Reflektuje, jak se v posledních letech biatlon značně vyrovnal.

"Mezinárodní biatlonová unie do toho investuje nemalé prostředky, je tam velká osvěta, konkurence se vylepšuje. S kluky, které tam máme vybrané, i v záloze v B-týmu, doufám, že jsme na dobré cestě a můžeme se na něco těšit."

Stejně bedlivě ale sleduje i výkony ženské části reprezentace v čele s Markétou Davidovou. "Jsem trenér kluků, ale to neznamená, že se budu dívat jen na ně," říká Málek s tím, že fandí a pomáhá i svěřenkyním norského trenéra Egila Gjellanda.

Tomu bude nově sekundovat běžecký trenér Martin Bajčičák. Někdejší slovenský reprezentant v běhu na lyžích nahradil dosavadního asistenta Jiřího Holubce, který povede ženské béčko.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články