Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Biatlonový svátek vrcholí "masáky". Na startu budou čtyři Češi a tři Češky

Nové Město na Moravě – Čeští fanoušci stále marně čekají na medailové umístění. Už se ale dočkali třech výsledků v první desítce. Ve sprintu osmý Moravec měl ve stíhačce smůlu, když rozlomil na trati svou malorážku. Michal Krčmář poskočil v témže závodě na desátou příčku, Gabriela Koukalová dojela osmá. Přímé přenosy vysílá ČT sport a web ctsport.cz. Závod mužů sledujte od 11:45, klání žen o dvě hodiny později.

Gabriela Koukalová
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Závody proběhnou oproti původním plánům trochu jinak. Biatlonistky měly jet na stejné trati, na které muži v sobotu absolvovali stíhací závod. Nyní pojedou stejně jako ve sprintu, před první střelbou si dají okruh hned dvakrát.

Koukalové to na novoměstských tratích chutná. V pátek byla na lyžích nejrychlejší, v sobotu pátá. "Běželo se mi v pátek mnohem líp než v sobotu. Přesto ale běžecký výkon nebyl tak špatný," shrnula svůj výkon v sobotní stíhačce.

Vítková se naopak v běhu trochu trápí. Trenéři mluvili o bolestech nohou, kvůli kterým museli poupravit tréninky. Ve stíhačce se se dvěma chybami dokázala zlepšit z 16. na 12. místo. "Můžu být spokojená, doufám, že to dokážu ještě vylepšit," uvedla. Třetí do party je Eva Puskarčíková.

Moravec si bude chtít spravit chuť. Na zledovatělé trati ve stíhačce upadl a přelomil malorážku. Otázkou je, s jakou zbraní odstřílí poslední závod ve Vysočina Areně. "Pokud to neslepíme, přijde na řadu olympijská pažba. Náhradní je u něj doma," osvětlil šéftrenér Ondřej Rybář.

Krčmář cítil, že by to mohlo být ve stíhačce ještě lepší, ale trochu ho podle jeho slov zradily lyže. Naopak už si zvykl na skvělou atmosféru. "Maximálně jsem si to užil," prohodil.

Sympatickými výkony překvapuje Jaroslav Soukup. V Östersundu se dvakrát nevešel do devadesátky, pak absolvoval kolo IBU Cupu v Itálii. Příprava mu svědčila a díky dvěma umístěním na konci dvacítky si zajistil těsně účast v nedělních závodech. "Našel ve střelbě svůj klid," vyzdvihl trenér Michael Málek.

Velký skok udělal ve stíhačce i Michal Šlesingr, který podobně jako Koukalová skvěle běžel, byl dokonce třetí nejrychlejší. Pokud se srovná se střelbou, mohlo by z toho být velmi dobré umístění.

Daří se Francouzům a Rusům. Neporaženým v Novém Městě zůstává Martin Fourcade. Na svého krajana navázala senzačně Anais Chevalierová. Ale nedaleko za ní jsou i její spolubojovnice. Rusové i pod tlakem vytvořeným dopingovou aférou předvádějí skvělé výkony. Dvakrát druhý byl Anton Šipulin, první a třetí zase další překvapení Taťána Akimovová. Bude to opět především souboj francouzsko-ruský, nebo se do bitvy o medailové příčky vklíní i někdo další?

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články