Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Biatlonový ajťák Šlesingr kutí deník pro sportovce a zvažuje práci na svazu

Michal Šlesingr se začátkem března rozloučil se svou bohatou biatlonovou kariérou. U sportu však nejspíš zůstane i dál. Nejen že má nabídku na práci od svazu, zároveň dlouhodobě pracuje na svém projektu profesionálního tréninkového deníku.

Michal Šlesingr
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

Ještě poslední štafeta a pak adieu. V Novém Městě na Moravě to sice bylo před prázdnými tribunami loučení trochu posmutnělé, Michal Šlesingr si ho ale užít musel i tak vrchovatými doušky.

Do cílové rovinky mu dorazil zatleskat a zazpívat celý český tým, ale také dobrovolníci, kteří se na zajišťovaní hladkého, i když omezeného chodu Světového poháru ve Vysočina Aréně podíleli.

Od té doby už uběhl více než měsíc. SP byl po nadcházející zastávce ve Finsku předčasně ukončen a pandemie koronaviru udeřila naplno. Již před sezonou měl Šlesingr alespoň rámcovou představu o tom, do čeho se vrhne v době pobiatlonové.

Jedním ze směrů, kam se budou kroky sedmatřicetiletého trojnásobného medailisty z mistrovství světa jistě ubírat, je oblast IT. 

S kamarády dal jako hobby programátor, který se ale v odvětví dokonale orientuje, dohromady firmu, která produkuje elektronický tréninkový deník Yarmill, který je určen pro profesionální sportovce.

Neobvyklý název projektu odkazuje k atletce Jarmile Kratochvílové.

Aplikace je pro každý sport upravena tak, aby vyhovovala potřebám individuálních tréninkových systémů. Šlesingr v tom vidí velký potenciál. "Dost věcí se dá analyzovat," zdůrazňuje s tím, že data jsou ropou tohoto století.

Další metou je prosadit deník i na zahraničním trhu. Na tom domácím se totiž původně papírový deník ujal. Vedle reprezentace aplikaci používají třeba sportovní mládežnická centra napříč republikou.

Michal Šlesingr
zdroj: DPA autor: Sven Hoppe

Už na letošním světovém šampionátu v Anterselvě šéf českého biatlonu Jiří Hamza ve vysílání ČT sport naznačil, že Šlesingrovi nabídne pozici na svazu.

A tak se opravdu stalo. Pokud by si s vedením plácl, staral by se v budoucnu mimo jiné o zařizování zázemí pro jednotlivé týmy.

"Na nějaké funkci bych si sebe dovedl představit, ale nedovedu si představit podobnou funkci, jako má Jirka. Protože já mám tendenci říkat věci, jak je cítím, a ne úplně diplomaticky je přejít," uvedl Šlesingr už před časem.

Jeho upřímnost je známá třeba v zarytém boji proti dopingu, v něm se v rámci Mezinárodní biatlonové unie angažoval s dnes už bývalým biatlonistou Martinem Fourcadem.

Zdroj
ČT sport, ČTK, HN

Hlavní zprávy

Nejčtenější články