Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Biatlonovou štafetu ovládli Rusové těsně před Německem

Anterselva (Itálie) - Biatlonovou štafetu v italské Anterselvě vyhráli Rusové těsně před Německem. Na třetím místě skončila reprezentace Norska, která závodu dlouho dominovala. Češi nakonec v dalším podniku Světového poháru dojeli osmí.

Češi běželi v netradičním složení Tomáš Krupčík, Michal Šlesingr, Jaroslav Soukup a Michal Krčmář, který byl v roli finišmana poprvé. Na trestné kolo jako ženy nemuseli, ale třináctkrát dobíjeli a ztratili dvě minuty na vítězné Rusy, kteří porazili díky Antonu Šipulinovi ve finiši Němce.

"Do osmého místa to považujeme za splněné, co by kluci zvládnout měli, ale mrzí mě, že tam bylo strašně moc dobíjení, které nás stálo umístění v první šestce. Je to škoda. Jarda Soukup odvedl kus dobré práce. Trestné kolo tam nebylo, ale třináct dobíjení je, jako bychom to kolo jeli," řekl šéftrenér reprezentace Ondřej Rybář.

Moravce nahradil ve štafetě Soukup. "Ondrovi se v Anterselvě nepovedly úplně první položky. Teď je prostor týden zapracovat, než odletíme do Ameriky, aby se vrátil do jistoty, kterou měl po Schalke a po pauze mezi Vánocemi. Nemyslím si, že by se nerátil, ale štafeta by mu na klidu nemusela přidat. V tomhle směru to bylo spíš z pohledu z psychiky, nechat ho stát," řekl Rybář.

V původní sestavě Moravec byl, ale už tehdy Rybář počítal s tím, že pojede Soukup. "Ten tu střílí docela stabilně. Tam je to jedno. Koho nadiktujete, můžete jej ráno vyměnit. Nemůžete vyměnit všechny členy, ale i proto bylo rozestavení takové, aby nebyl na posledním úseku," dodal.

Nyní čeká biatlonisty po návratu z Anterselvy třídenní odpočinek, poté krátká příprava a odlet do zámoří. Světový pohár pokračuje od 4. února na olympijských tratích v kanadském Canmore, posléze se biatlonisté přesunou do amerického střediska Presque Isle. "Času moc není, odlétáme příští neděli," řekl Rybář. V sestavě pro SP za oceánem bude s jistotou Krčmář, Šlesingr a Moravec. "A z holek dnešní štafeta," upřesnil trenér.

SP v biatlonu v Anterselvě (Itálie):

Muži - štafeta 4x7,5 km: 1. Rusko (Cvetkov, Garaničev, Malyško, Šipulin) 1:12:42,8 hod. (0 tr. okruhů+7 dobíjení), 2. Německo (Lesser, Doll, Peiffer, Schempp) -1,1 (1+4), 3. Norsko (Björndalen, Birkeland, J. Bö, Bjöntegaard) -22,9 (0+7), 4. Rakousko -1:01,7 (1+11), 5. Francie -1:39,3 (0+11), 6. USA -1:43,8 (1+13), ...8. ČR (T. Krupčík, Šlesingr, Soukup, Krčmář) -2:00,9 (0+13).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články