Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Biatlonoví junioři zůstali na MS bez medaile, česká štafeta mužů byla čtvrtá

Osrblie – Čeští biatlonoví junioři a dorostenci odjedou z mistrovství světa bez cenného kovu. Poslední naděje na zisk medaile byla ve štafetových závodech. Junioři ale dojeli čtvrtí, Češky byly až jedenácté. Nejlepším českým individuálním umístěním bylo páté místo Milana Žemličky ve stíhačce, který zároveň získal malý křišťálový glóbus za stíhací závody.

Milan Žemlička
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

Junioři i juniorky se nevyhnuli v závěrečných štafetách kolapsům na střelnici. Ondřej Šantora rozběhl závod solidně, musel jen třikrát dobíjet, jenže Jakub Procházka musel na jedno, Jakub Štvrtecký dokonce na dvě trestná kola. Milan Žemlička vybojoval v závěrečném finiši alespoň čtvrté místo před Finy. Suverénně zvítězili Rusové téměř minutu před Nory.

Je nám líto, video expirovalo.
Juniorští biatlonisté odjíždí z MS bez medaile, štafeta skončila čtvrtá

"Už jsem si říkal, že to bude těžký, že to můžu zkusit maximálně v tom sjezdu, na cílové rovince už jsem si nevěřil. Ale když jsem ho pak viděl, říkal jsem si, že to musí být," popsal závěr závodu Žemlička.

I když si český biatlonista cenný kov ze světového šampionátu nepřivezl, tak přesto získal jedno vítězství. Pátým místem v nedělní stíhačce si Žemlička zajistil zisk malého křišťálového glóbu za stíhací závody IBU Junior Cupu. Celkovým vítězem je Rus Strelcov. 

Natálie Jurčová začala skvěle, po první střelbě vedla, totálně však nezvládla položku vestoje, musela na dva trestné okruhy a do předávky ztratila další dvě minuty. Bylo po nadějích na pronikavý úspěch. Markéta Davidová i Simona Maříková poté štafetu vytáhly alespoň na jedenáctou příčku. Vyhrálo norské kvarteto, Češky na něj ztratily v součtu téměř čtyři minuty.

Výsledky MS juniorů v biatlonu

Junioři - štafeta (4x7,5 km): 1. Rusko (Lobastov, Malinovskij, Poršněv, Strelcov) 1:17:27,8 (0 tr. okruhů + 7 dobíjení), 2. Norsko -53,9 (1+12), 3. Německo -1:39,3 (1+16), 4. ČR (Šantora, Procházka, Štvrtecký, Žemlička) -1:54,4 (3+12).

Juniorky - štafeta (3x6 km): 1. Norsko (Eideová, Erdalová, Tandrevoldová) 56:18,4 (0+8), 2. Německo -16,5 (1+9), 3. Rusko -26,1 (1+8), ...11. ČR (Jurčová, Davidová, Maříková) -3:53,7 (2+4).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články