Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Biatlonová sezona vrcholí hromadnými závody. U rozlučky hvězd nebude chybět ani Voborníková

O vítězích celkového pořadí Světového poháru v biatlonu je už jasno, ale ještě se bojuje o poslední triumf. V Oslu se jedou závěrečné závody s hromadným startem. A bude u toho i české trio: Michal Krčmář, Markéta Davidová a Tereza Voborníková. Přímý přenos klání mužů sledujte na ČT sport nebo ČT sport Plus od 12:45, to ženské pak od 15:05.

Voborníková se do masáku nominovala životním šestým místem v odloženém sobotním sprintu. Sice už doluje na sklonku sezony zbytky sil, přesto ze sebe dokáže ještě dostat výborný výkon.

A především trefila poslední ránu, která ji několikrát v sezoně zradila. To může být bezesporu důležitý faktor i v posledním klání. "Jsem strašně ráda, že se mi to konečně podařilo. Zatím jsem měla sezonu bez individuálního závodu s nulou, tak jsem ráda, že se to podařilo," uvedla dobře naladěná Voborníková.

Davidová je v celkovém pořadí Světového poháru sedmá a bude odrážet útok rozjeté Hanny Öbergové, která byla ve sprintu druhá.

Davidová předvedla ve krátkém závodě skvělý výkon na trati, ale nepřidala čistou střelbu. "Třeba se to sejde zítra," vyhlížela v sobotu s optimismem.

Bude to dojemná rozlučka plná emocí. Poslední závod v kariéře pojede Denise Herrmannová Wicková, Anais Chevalierová Bouchetová a domácí Marte Olsbuová Röiselandová. Všechny dávají sbohem biatlonovému kolotoči na vrcholu.

Němka ovládla sprint na domácím mistrovství světa i naposledy v sobotu, Francouzce stále patří pozice v elitní desítce seriálu a především ještě může teoreticky myslet i na triumf právě v této disciplíně, byť na suverénní Julii Simonovou, která má v kapse už i velký křišťálový glóbus, ztrácí 79 bodů.

Muži mají v poli jednoznačného favorita. Johannes Bö kraluje, vládne, panuje. Jen těžko v této sezoně hledá přemožitele, porazit se může snad jen sám velkým počtem chyb na střelnici. Ale zrovna v závodech s hromadným startem nestojí v čele pořadí, neboť chyběl v Östersundu. Před ním jsou srovnaní jeho krajané Vetle Christiansen, Johannes Dale a Sturla Holm Laegreid.

Také Michal Krčmář v Östersundu ukázal, že pódium neleží příliš vysoko, když dorazil do cíle těsně čtvrtý.

V kontaktních závodech se dokáže vyhecovat, ale kde ještě brát energii? "Už to byl takový boj, oproti sprintu už to bylo horší. V této fázi sezony už to neřeším, člověk jede to, na co má," shrnul Krčmář po stíhačce možná pocity mnohých závodníků na konci dlouhé sezony.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články