Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Biatlonová sezona skončí v Kontiolahti, v Oslu se závodit nebude

Finále Světového poháru v biatlonu, jež se mělo konat příští víkend v Oslu, bylo kvůli koronaviru zrušeno. Sezona skončí tento týden v Kontiolahti. Přímý přenosu sprintu mužů sledujte od 15:00 na ČT sport a webu ctsport.cz.

zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Kvůli šíření koronaviru se minulý týden konaly bez návštěvníků závody biatlonového SP v Novém Městě na Moravě, stejně tak byly prázdné tribuny na závodech v klasickém lyžování na Holmenkollenu.

V Kontiolahti se mělo závodit před diváckou kulisou, nicméně necelou hodinu před startem závodu Mezinárodní biatlonová unie (IBU) uvedla, že na základě nařízení finské vlády zrušit všechny akce s více než 500 lidmi bude SP bez diváků.

"Od tohoto odpoledne bude akce s vyloučením veřejnosti. Počet lidí v dějišti bude omezen pod 500, aby se mohly soutěže až do neděle konat. Program pro Kontiolahti se nemění," uvedla IBU.

Po sprintu mužů by měl v pátek ve Finsku následovat sprint žen, v sobotu stíhací závody a v neděli smíšená štafeta a smíšená štafeta dvojic. V čele průběžného pořadí po závodech v Novém Městě jsou Francouz Martin Fourcade a Italka Dorothea Wiererová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články