Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Biatlonová sezona končí na Holmenkollenu, Davidová se může těšit na křišťálový globus

Deset českých reprezentantů je připraveno na závěr biatlonové sezony Světového poháru. V Oslu čekají závodníky sprinty, stíhačky a hromadné starty. Markéta Davidová si převezme malý křišťálový globus za vytrvalostní závody a Eva Puskarčíková ukončí kariéru. Přímé přenosy sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

Realizační tým českého biatlonu vzal do Norska stejnou sestavu, jaká byla před týdnem v etsonském Otepää, pouze s tím rozdílem, že od družstva se odpojila Eliška Teplá.

Sprinterský závod biatlonistek se měl původně jet v Oslu už ve čtvrtek, ale naknec se neuskutečnil kvůli nepříznivé předpovědi počasí. V pátečním programu tak doplnil plánovaný sprint mužů.

Ženy na Holmenkollenu půjdou do sprintu na 7,5 km ve 13:15, sprint mužů na 10 km začne oproti původnímu plánu o něco později - a sice v 15:50. V sobotu se pojedou stíhací závody obou kategorií, v neděli jsou na programu závody s hromadným startem.

S kariérou se rozloučí Eva Puskarčíková. "Toto rozhodnutí ve mně bobtná již delší dobu a cítím, že mé sportovní výkony mě již vnitřně nenaplňují a už není v mých silách týmu pomoci tak, jak bych si přála. Tímto bych se s Vámi chtěla rozloučit. Ne teda navždy, doufám, ale po profesionální sportovní stránce ano," uvedla jednatřicetiletá biatlonistka.

Návrat do Osla zažije po třech letech, v předchozích dvou se totiž kvůli pandemii v tomto tradičním středisku na Holmenkollenu nezávodilo. Tentokrát nejen ji čeká na startovním poli bořivý sníh, mlha, chladno a déšť.

"Víc bych ocenila, kdyby svítilo sluníčko, ale těším se. Ta sezona zase nějak rychle utekla," smála se Davidová v rozhovoru pro ČT sport.

Vedle ní a Puskarčíkové se představí na tratích Jessica Jislová, Lucie Charvátová a Tereza Voborníková. Mikuláše Karlíka a Jonáše Marečka čeká v Oslu premiéra, Jakub Štvrtecký si tu svou odbyl před čtyřmi lety. Pojedou rovněž Adam Václavík a Michal Krčmář.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články