Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Biatlonová reprezentace ladí formu v Pokljuce. S Moravcem, ale bez Koukalové

Sportem, k němuž budou čeští fanoušci na zimní olympiádě v Pchjongčchangu upínat medailové naděje, je rozhodně biatlon. Národní tým se aktuálně připravuje na soustředění ve slovinské Pokljuce, kde chybí Gabriela Koukalová, která trénuje po dlouhodobém zranění lýtka odděleně. Zcela fit je naopak Ondřej Moravec.       

Ondřej Moravec
zdroj: ČTK autor: Černý Vít

Třiatřicetiletý rodák z Ústi nad Orlicí prodělal v létě infekci jater. V plném zápřahu je zhruba dva týdny, ale sám na sobě vnímá každodenní pokrok. "Já se hrozně zlepšuju, což je pro každého sportovce pozitivní počin," popsal Moravec.

V Pokljuce pracují biatlonisté zejména na fyzické kondici. V plném provozu absolvují na silnici 15 kilometrové výjezdy do kopce. "Tady jsou na to lidé zvyklí. Nejedeme ve velké rychlosti, takže dokážeme reagovat. I to nejhorší řešení, skočit do příkopu, zvládneme," řekl s úsměvem Michal Krčmář.

Na severozápadě Slovinska se bude česká reprezentace připravovat do 20. října. Poté se přesune za sněhem do Skandinávie, kde zahájí další fázi tréninkového procesu. Světový pohár startuje 26. listopadu ve švédském Östersundu.

Je nám líto, video expirovalo.
Biatlonisté se v Pokljuce připravují na olympijskou sezonu
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články