Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Biatlonisty čeká experimentální štafeta se dvěma juniory. Je to na sílu, ví Rybář

Několik dní visel nad českou reprezentací vykřičník. Nekvalifikuje-li se Jonáš Mareček, štafeta čtvrtého člena mít nebude a v pátek nepojede. Nakonec ale junior limit na IBU Cupu splnil a vypomůže tak českému triu, které už na Světovém poháru v Oberhofu je. Přímý přenos sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz od 14:10.

Mikuláš Karlík
zdroj: ČTK/Anadolu Agency autor: Sebnem Coskun

Reprezentanty pokosil koronavirus. Michal Krčmář řekl, že by byl ochoten na štafetu přijet jen ve velké krizi. K tomu ale nakonec nebude muset dojít.

Kvarteto tak vyrazí do závodu ve složení Ondřej Moravec, Jakub Štvrtecký, Jonáš Mareček, Mikuláš Karlík. Oba dva posledně zmiňovaní jsou junioři a oba se shodují v tom, že českému týmu prostě tak nějak zbyli.

Koronavirus ale vše obrací vzhůru nohama.

Karlík už si v Oberhofu ve středu zajel sprint, Mareček ale přejel z Arberu čistě na štafetový závod a pak se na druholigovou soutěž do Bavorska vrátí.

Jeho start byl podmíněn tím, že splní kvalifikaci. "Loni byl ještě dorostenec a nemá vyjeté kvalifikační body pro Světový pohár," řekl trenér Ondřej Rybář.

"Už jsme nedostali výjimku jako v prvním trimestru. Musel tedy odjet na IBU Cup. Je to hrozně na sílu, ale bohužel nám nic jiného nezbývá," dodal.

A Mareček skutečně kvalifikační body vyjel.

Devatenáctiletý talent ve sprintu mužů na 10 km zastřílel na sto procent a obsadil 36. místo. "Nervozita? Startoval jsem poprvé v IBU Cupu a bylo to v klidu. V pátek to bude svěťák a těším se," hlásil pro svazový web.

Ondřej Moravec
zdroj: ČTK/AP

Česká mužská štafeta obsadila na dosavadních dvou závodech sedmé místo v Kontiolahti a páté v Hochfilzenu.

Vedle nyní nemocného Krčmáře byl její součástí i Tomáš Mikyska. I on ale musel z Oberhofu kvůli pozitivnímu testu na covid-19 odjet.

Ve Finsku štafetu na 4x7,5 km vyhráli Norové, v Rakousku to byla reprezentace Švédska. Kdo se bude radovat tentokrát? Před rokem v Oberhofu triumfovali taktéž Norové.

V sobotu pojedou štafetu ženy, u českého týmu se očekává tradiční složení. Program v Oberhofu uzavřou v neděli závody s hromadným startem. Zpravodajství ze SP v biatlonu sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články