Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Biatlonistky jdou do štafety s novými úseky. Místo Charvátové ukázali trenéři opět na Voborníkovou

Jednu z posledních možností, jak před Hrami vyzkoušet složení štafet, naskýtá Ruhpolding. Český realizační tým se opět rozhodl pro volbu jménem Tereza Voborníková, v sestavě pro závod biatlonistek tak opět nefiguruje Lucie Charvátová. Pozměněné jsou i úseky. Přímý přenos sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz od 14:05.

Charvátová dlouhodobě deklarovala, že štafety ráda nejezdí, a trenéři možná její přání vyslyšeli už v Hochfilzenu.

Voborníková do Rakouska v prosinci přijela z druholigového IBU Cupu právě kvůli štafetovému závodu a ve složení s Jislovou, Davidovou a finišmankou Puskarčíkovou z toho bylo nakonec osmé místo.

Češky si tak oproti úvodnímu závodu ve Švédsku o jednu příčku pohoršily. To ještě jely ve složení Jislová, Puskarčíková, Davidová a právě Charvátová, která musela na svém závěrečném úseku na trestné kolo.

Sport
zdroj: ČT4

Třetí štafeta sezony na 4x6 km má nyní opět jiné úseky. Finišovat bude Jislová, první úsek obstará Puskarčíková - role si tak prohodily. Voborníkovou zvolil kouč Egil Gjelland znovu pro druhý úsek, třetí patří tradičně Davidové.

"Střelnice v Ruhpoldingu vypadá, že je jednoduchá, ale zase tak lehké to není. V běhu se oproti Oberhofu určitě cítím líp a trať mi tady víc vyhovuje," nechala se slyšet Jislová.

Středeční sprint se z Češek nejlépe povedl právě jí jednadvacátým místem. Do nedělního stíhacího závodu se dostaly také sedmadvacátá Davidová, která Ruhpolding v oblibě nemá. Charvátová byla devětatřicátá a šestapadesátá pak Puskarčíková.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy sprintu biatlonistek SP v Ruhpoldingu

Voborníková dojela na 62. příčce, což po covidové karanténě, která talentovanou biatlonistku nepustila na závody do Oberhofu, nebylo špatné.

Ve štafetě elitního seriálu, kterou Voborníková pojede potřetí v kariéře, se nyní pojede také o další body do olympijského žebříčku a rovněž o samotnou nominaci do Pekingu.

Favoritkami štafety jsou jednoznačně Švédky, ale šlapat na paty jim budou Francouzky - oba týmy v sezoně již vyhrály. Ve formě jsou ale i Bělorusky.

Norky, které v Chiemgau Areně zvítězily před dvěma lety, jsou ochuzeny o několik tváří kvůli přípravě na olympijské hry. Marte Olsbuová Roeiselandová, která byla v Ruhpoldingu druhá ve středečním sprintu, ale chybět nebude.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články