Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Biatlonistky čeká poslední sprint před olympiádou. Naváže Vítková na bronzové úspěchy?

Závod Světového poháru se přesunul do šesté zastávky, jejímž dějištěm bude Anterselva. Tentokrát budou biatlonisté svádět boj nejen se svými soupeři, ale také s vysokou nadmořskou výškou, kterou se italské středisko pyšní. Anterselva je poslední zastávkou Světového poháru před olympiádou, na bronzový výkon z hromadného závodu v Ruhpoldingu zaútočí Veronika Vítková. Přímý přenos sprintu biatlonistek v Anterselvě vysílá živě od 13:45 ČT sport a web ctsport.cz. 

Veronika Vítková
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Krásná příroda a kouzelná panoramata, ale také nadmořská výška přes 1600 metrů – to je italské středisko, ve kterém budou biatlonisté a biatlonistky závodit. Největší českou nadějí pro ženský sprint je bezpochyby Veronika Vítková, která při předchozích dvou zastávkách Světového poháru v Německu vybojovala dva bronzy.

V Oberhofu Vítková dosáhla na třetí příčku dokonce přímo na nejkratší distanci. Otázkou je, jak se česká jednička tentokrát porovná s přírodními podmínkami a nadmořskou výškou. Italská Anterselva dosud českým biatlonistům příliš štěstí nepřinesla. To potvrzuje i bilance Vítkové. Česká závodnice zde skončila nejlépe osmá, a to v roce 2016. V uplynulé sezoně ji Anterselva přinesla 14. a 61. příčku.

"Já mám problém na trati. Nejsem ze sebe schopná vydat to, co ze sebe vydám v ostatních areálech. Tady se mi nikdy moc nedařilo. Tak doufám, že by mohl přijít ten čas, kdy se to zlomí," řekla Vítková před sprintem.

Závody v Anterselvě nabývají na významu i kvůli tomu, že se jedná o poslední biatlonové klání před Hrami, které ještě může ovlivnit olympijskou nominaci. Ve hře bude také start v hromadném závodě v Pchjongčchangu. Protože závody v Jižní Koreji se už do pořadí SP nezapočítají, po zastávce v Anterselvě bude již známé, kdo se na start hromadného závodu na olympiádě postaví. 

Biatlonistky čeká v šestém kole Světové poháru sprint na 7 a půl kilometru. Na start se kromě Vítkové postaví Markéta Davidová, Eva Puskarčíková, Jessica Jislová, Veronika Zvařičová a Lucie Charvátová.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články