Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Biatlonistka Davidová si zpestří přípravu exhibicí mezi hvězdami ve Wiesbadenu

Ani uprostřed léta špičkoví biatlonisté nezahálí. Nejlepší česká reprezentantka Markéta Davidová se po roce zúčastní exhibice v německém Wiesbadenu. Loni v centru lázeňského města startovala na kolečkových lyžích poprvé stejně jako Michal Krčmář, jenž tentokrát mezi devíti pozvanými hvězdami chybí. Čtyřiadvacetiletá Davidová, mistryně světa z vytrvalostního závodu z únorového šampionátu v Pokljuce, bude ve Wiesbadenu obhajovat druhé místo.

"Pozvánku jsem přijala, protože to loni bylo super. Myslím si, že jde zároveň o dobrý trénink. A je fajn zazávodit si i přes léto s tak velkými jmény," řekla Davidová pro svazový web. Před rokem v září ve Wiesbadenu nestačila pouze na skvěle střílející Francouzku Julii Simonovou. Krčmář tehdy skončil třetí.

Letos se Davidová utká například s Italkou Dorotheou Wiererovou, opět Simonovou či Norkou Ingrid Tandrevoldovou. Mužské startovní pole zdobí její krajani bratři Johannes Thingnes a Tarjei Böovi.

Exhibice začne kvalifikací, poté následuje finále (žen od 15:10). Biatlonisté absolvují šest kol o délce 1,6 km a pět střeleckých zastávek. Můžou třikrát dobíjet. Pokud ani tak netrefí všechny terče, stráví deset sekund v trestném boxu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články