Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Biatlonisté zkouší areál pro mistrovství světa. Tréninky hodně bolí

Hochfilzen – Už za necelé čtyři měsíce vypukne v rakouském Hochfilzenu 49. mistrovství světa v biatlonu. A právě v tomto alpském areálu absolvují čeští reprezentanti téměř 14 dní dlouhé soustředění. Tým má za cíl sžít se s místními novinkami a trpělivým tréninkem dynamiky či rychlosti se připravit na první sníh. Sezona startuje už koncem listopadu.

Michal Krčmář
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Chceme si zde osahat stadion, poznat podmínky na střelnici, zažít profily tratí i vyzkoušet nové ubytování," uvedl po svazový web šéftrenér reprezentace Ondřej Rybář. "Pořadatelé tam udělali několik změn a považuji za důležité, abychom si vše zažili," zdůraznil dříve.

Lyžování na sněhu okusili biatlonisté a biatlonistky s předstihem v oberhofském tunelu. V Německu chyběli z áčka Jitka Landová a Michal Krčmář. Ten se připojil k týmu v Rakousku.

"Měl jsem virózu a téměř na deset dnů jsem vypadl z tréninkového procesu. Překvapilo mě, jak se tělo opět rychle adaptovalo na zátěž. Možná si předtím samo o tu pauzu řeklo," podotkl třiadvacátý muž celkového pořadí minulé sezony Světového poháru.

Čeští závodníci v Hochfilzenu polykají v prozatím nepříliš zimním počasí velmi náročné denní tréninkové dávky. "Tady si nemohou rozložit síly jako v závodě, tady jedou stále naplno," upozornil trenér mužů Michael Málek. "Je mi jasné, že tréninky teď holky i kluky hodně bolí. Stále se však bavíme o standardní práci před sezonou. O práci, ze které pak budou v zimě všichni čerpat," dodal Rybář.

Už v Oberhofu se do plné přípravy dostala vítězka celkové klasifikace Světového poháru Gabriela Koukalová. "Chuť do tréninku se jí už vrací. Pracuje, jak má. Z tohoto pohledu jsem optimista," pronesl Rybář.

Po skvělé sezoně se cítila Koukalová vyčerpaná a návrat do přípravy se nevydařil podle představ. "Já jsem vlastně únavou letos skončila i v nemocnici. Už jsem měla totální vyčerpání. Byla jsem unavená psychicky i fyzicky," prohlásila.

Zaměřila se především na zrychlení střelby. "Musím říct, že se nám podařilo ubrat celé dvě sekundy. Možná se budete smát, ale pro mě, takového biatlonového autistu, je to hrozná dřina," uvedla. "Doufám, že to nebude mít dopad na přesnost. Že se nějak stabilizuju. Zatím jsem těch chyb dělala moc," přiznala. Zrychlila zejména první ránu. "Ta je hrozně důležitá, uvidíme, jestli to je cesta," řekla.

Zdroj
ČTK, biatlon.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články