Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Biatlonisté vstoupili do posledního týdne přípravy. Formu ladí v Jablonci a Letohradu

Poslední týden tréninku, pak už další biatlonová sezona znovu vypukne. Čeští reprezentanti dolaďují formu na začátek Světového poháru, který odstartuje v neděli 2. prosince v Pokljuce závody smíšených štafet a dvojic, v oblíbených tuzemských destinacích v Jablonci a Letohradu.

Michal Krčmář
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Po návratu ze soustředění ve finské Imatře se český tým připravuje v České republice. Medailisté z olympijských her v Koreji Veronika Vítková a Michal Krčmář ladí formu na nadcházející ročník v Jablonci nad Nisou.

"Člověk si odpočine po tom posledním soustředění, a tak nějak se připraví na ty závody. Už to není nic o tom, že by stihnul dotrénovat nebo něco dohánět. To už je fakt o tom se připravit psychicky a i po těle, aby se cítil dobře na ty závody," řekl Krčmář, stříbrný medailista z Pchjongčchangu.

Je nám líto, video expirovalo.
Biatlonisté ladí formu v Jablonci před prvním závodem SP

Na českých horách není žádný sníh, a tak se musí reprezentace spoléhat na náhradní varianty. Využívá například speciálního běžeckého trenažéru na kolečkové lyže. "Venku je trochu namrzlo a je listí na dráze, tak by to nebylo úplně bezpečné, takže jsme rádi za pás," uvedla Vítková.

Nejzkušenější členové týmu Michal Šlesingr s Ondřejem Moravcem se jako obvykle chystají v Letohradu. Moravec je, na rozdíl od loňska, kdy infekce jater značně ovlivnila jeho přípravu, tentokrát ve stoprocentní kondici. "Jsem dobře naladěnej před těma závodama a můžu říct, že se na to těším," dodal Moravec.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články