Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Rally ČR 2024

Biatlonisté v přípravě finišují, šéfa servismanů čeká zajímavá premiéra

Vuokatti – Už v neděli 27. listopadu odstartuje ve Švédsku Světový pohár v biatlonu. Česká reprezentace se už týden připravuje na severu ve finském Vuokatti. Že se blíží ostrý start¨, je poznat. Tréninky kompletního týmu řídí sám šéftrenér Ondřej Rybář a biatlonisté dostávají zabrat i na střelnici. Přímé přenosy z celé sezony přinese ČT sport a náš web.

Je nám líto, video expirovalo.
Servisman Žídek prožije zajímavou premiéru

Ještě než se v pátek nakrátko vrátí domů, čeká je ve finském Vuokatti pořádný tréninkový kolotoč. "Půjdeme hodně kvality. A to tak, abychom se dostali až do závodního režimu, nástřelem počínaje a kontrolním testem konče," upřesnil na svazovém webu před odletem trenér mužů Michael Málek.

Hodit se budou reprezentantům dobře namazané lyže od nového šéfa servismanů Tomáše Žídka. Toho čeká velká premiéra. Manžel švédské olympijské vítězky Anny Carin Olofssonové ji zažije napůl doma. "Znamená to pro mě hodně. Teď jsem naladěný do Švédska na SP v Östersundu," prohlásil Žídek plynnou švédštinou.

Do dějiště úvodu sezony odletí reprezentanti 22. listopadu. V neděli jsou pak na programu závody smíšených dvojic a klasické mix štafety.

Ve Světovém poháru bude startovat pět žen: Lucie Charvátová, Jessica Jislová, Gabriela Koukalová, Eva Puskarčíková a Veronika Vítková. Totéž platí pro kategorii mužů. Zatím má jistotu startu čtveřice Michal Krčmář, Ondřej Moravec, Jaroslav Soukup a Michal Šlesingr. O pátém muži pro Östersund se rozhodne mezi Tomášem Krupčíkem a Adamem Václavíkem. Následující kolo Světového poháru v Pokljuce pak absolvuje druhý z nich.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články