Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Biatlonisté už znají složení pro start sezony. Do Östersundu jede i Vinklárková

Jména všech závodníků, kteří by měli zasáhnout do úvodního podniku Světového poháru v biatlonu, už jsou známa. Trenéři vybrali po nominačních závodech v Norsku zbytek týmu, který vyrazí do jiné severské části Evropy –⁠ švédského Östersundu. Živě u toho budete i vy, přímé přenosy startují na ČT sport a webu ctsport.cz 27. listopadu.

Je nám líto, video expirovalo.
Biatlonisté znají složení pro první SP. Nechybí Davidová, šanci dostane Vinklárková

Na východě Norska v Sjusjoenu proběhly nominační závody, které nastínily, jak na tom čeští biatlonisté jsou.

Markétu Davidovou a Lucii Charvátovou tak nakonec doplní Eva Puskarčíková a Jessica Jislová. A na SP vyrazí i Tereza Vinklárková.

Trenér Egil Gjelland prý nebyl jejím 24. místem ve sprintu a 15. pozicí v masáku překvapen, dvaadvacetiletá závodnice vypadá na lyžích dobře dlouhodobě.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

S Michalem Krčmářem, Jakubem Štvrteckým a Mikulášem Karlíkem pojedou ještě Vítězslav Hornig a Adam Václavík.

Sprint i hromadný start se jim podle nominačních kritérií vydařil perfektně, narozdíl od Tomáše Krupčíka, který byl ve sprintu až v hloubi –⁠ na 73. místě.

Pojede tak tedy zatím první dva podniky druholigového IBU Cupu, jehož zastávka je tuto sezonu v plánu i v Novém Městě na Moravě.

Je nám líto, video expirovalo.
Upoutávka na novou sezonu SP v biatlonu na ČT sport

Sportovní ředitel svazu Ondřej Rybář nechce přípravné závody blíže hodnotit.

"Sezona bude dlouhá, nesměřujeme formu na její začátek. Máme na čem pracovat," ví Rybář po porovnání výkonů biatlonové špičky Norů a Francouzů.

Před dalšími závody SP v Hochfilzenu v prosinci mohou podle Rybáře přijít změny jak u biatlonistů, tak jejich týmových kolegyň.

Zdroj
ČT sport, biatlon.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články