Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Biatlonisté už zase trénují pospolu, pravděpodobný odklad letního MS je netrápí

Biatlonisté se už zase naplno připravují na letní sezonu a nemusejí se uchylovat k záložním variantám. Už si zkusili i společný trénink na střelnici, i když stále kladou důraz na zdravotní bezpečnost. To, že se letní mistrovství světa pravděpodobně odsune až na září, české reprezentanty až tolik netrápí.

Je nám líto, video expirovalo.
Biatlonisté rozjeli společné tréninky. Už mi to chybělo, přiznal Moravec

"Je to s karanténou - ubytování na naší základně, posilovna a běžecký pás - omezení tam stále jsou. Venku je to lepší, udržujeme dvoumetrový odstup, a když už jsme v nějakém kontaktu, tak používání roušek bereme jako relativně dobrou ochranu," popsal mírně nezvyklou situaci sportovní ředitel svazu Ondřej Rybář.

Doteď využívali biatlonisté nouzový stav k odpočinku a individuálnímu tréninku, teď se konečně mohou zase připravovat ve skupinách, jak jsou zvyklí.

"Ráno chodíme střílet, potom nějaká lehčí aktivita a odpoledne delší trénink. Už to má hlavu a patu," podotkl Michal Krčmář.

Biatlonisté už se těšili na setkání s ostatními členy týmu. "Chybělo mi to. Trénovat s více lidmi člověka daleko víc baví," přidal Ondřej Moravec. "Doba byla dlouhá, už jsme si od sebe odpočinuli. Zase se zdravě hecujeme. Začíná to tak, jak to začít má," dodal Krčmář.

Všichni jedou naplno a průběh letní sezony zatím neřeší. Letní mistrovství světa by měl podle původního plánu hostit v druhé polovině srpna Ruhpolding, ale podle všeho se program odsune. "Když bude, tak bude přesunuto na září, protože v Německu do konce srpna veškeré takové akce zrušili. To nás ale tak netlačí, protože pro nás je důležitá zimní sezona," zdůraznil Rybář.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články