Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Biatlonisté skončili na mládežnické olympiádě v Lausanne ve smíšené štafetě pátí

Lausanne hostí třetí ročník zimních olympijských her mládeže. Mladí čeští biatlonisté Kateřina Pavlů a Jakub Kudrnáč se ve Švýcarsku blýskli skvělým 5. místem ve smíšené štafetě dvojic a spravili si náladu po nepovedených sobotních individuálních závodech. V semifinále hokeje 3x3 jsou tři čeští hráči.

Pro mladé biatlonisty šlo teprve o druhý závod v sezoně. Pavlů skončila v úvodním vytrvalostním závodě čtyřicátá, Kudrnáč dokonce až na 54. místě. "Ještě nejsme tak rozzávodění, jak by asi bylo potřeba, ale musíme se s tím nějak poprat," přiznala Pavlů.

Ve smíšené štafetě se ale česká dvojka držela dlouho na medailových příčkách. Na posledním úseku ale sedmnáctiletý Kudrnáč musel na dvě trestná kola a odsunul české barvy na pátou pozici. "Běh byl slušný, ale ta střelba," povzdechl si Kudrnáč.

"Měl to těžké, ale bojoval o medaile až do poslední chvíle. Určitě to je pro něj velká zkušenost a my jsme spokojení," uvedl trenér biatlonistů Lukáš Dostál.

Nejpozději pozítří se dočká první český sportovec medaile na zimních olympijských hrách mládeže v Lausanne. To skončí turnaj v hokeji tři na tři, do jehož semifinále postoupily tři mužské týmy, v jejichž mezinárodních sestavách jsou dohromady tři Češi. Nejlépe se dařilo Zelenému týmu s brankářem Štěpánem Malečkem. V semifinále jsou se svými ženskými družstvy také minimálně obě sestry Trnkovy. 

Hlavní zprávy

Nejčtenější články