Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Biatlonisté si to ve sprintu rozdají o medaile. Snad to po smíšené štafetě vylepšíme, doufá Rybář

Po prologu v podobě smíšených štafet je na programu mistrovství světa první individuální závod. Biatlonisty čeká sprint a na trati budou hned čtyři čeští závodníci v čele s jedničkou Michalem Krčmářem. Zlato obhajuje Rus Alexander Loginov. Přímý přenos sledujte od 14:05 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Michal Krčmář
zdroj: Český biatlon

Závodník s dopingovou minulostí, který podezření na užití zakázaných látek řešil ostatně na minulém světovém šampionátu v Anterselvě, by mohl mít formu.

To dokázal před pár týdny právě v Itálii, kde ve Světovém poháru vybojoval první místo ve vytrvalostním závodu.

Loni skončil na druhém místě Francouz Fillon Maillet a bronz bral jeho krajan Martin Fourcade, který už mezitím ukončil kariéru. Z českého kvarteta tehdy dojel nejlépe 39. Michal Krčmář.

Covidová pauza je na něm nyní znát, ve smíšené štafetě musel navíc třikrát dobíjet. "Říkal, že druhé, třetí kolo nemohl udýchat, takže na střelnici pak rány nedodýchl, jak měl. To jsme čekali, že tělo nebude ideální," hodnotil trenér Ondřej Rybář.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih závodu smíšených štafet na MS

"Prostě jsem tři netrefil. Zadělal jsem si na problémy, nevím, proč se tomu tak stalo. Je to taková kaňka na mém úseku," dodal Krčmář.

Ideální běh ve středu nepředvedl ani Ondřej Moravec. "Byla to doba na střelnici a celkově na trati to nebyl nějakej extra výkon. Moc pozitivního na tom nenajdu," prohlásil.

Po úsecích Markéty Davidové a Lucie Charvátové tak česká reprezentace nakonec skončila jedenáctá. "Určitě to není to, co bychom od tohoto závodu čekali, a nemůžu to hodnotit kladně," doplnil Rybář.

"Doufám, že to tady vylepšíme, ale určitě spokojeni nejsme," řekl jeden z hlavních mužů biatlonového svazu.

Je nám líto, video expirovalo.
Fejeton: Co vše nabízí Pokljuka

Na trati ve sprintu nebudou chybět ještě Jakub Štvrtecký a premiérově Mikuláš Karlík. Rybář už dříve avizoval, že šanci dostanou všichni, Milan Žemlička se tedy představí v některém z dalších závodů.

Favority ale hledejme někde jinde. Ano, kde jinde než v Norsku. Na zlato má spadeno zejména Johannes Thingnes Bö, který ovládl poslední dva sprinterské závody v Oberhofu. 

Pozadu ale rozhodně nezůstane ani další Nor - Sturla Holm Laegreid. Ostatně oba se dobře rozjeli v úvodním zlatém mixu.

Na pátek je hlášen propad až o pět stupňů na sedm pod nulou, s velkými přívaly sněhu jako ve středu ale předpověď nepočítá.

Biatlonistky čeká sprint v sobotu, v neděli budou na programu v Pokljuce obě stíhačky. Zpravodajství z MS sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

Češi v akci

Jakub Štvrtecký (19), Michal Krčmář (52), Ondřej Moravec (73), Mikuláš Karlík (102).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články