Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Biatlonisté řeší problém, talentovaný Václavík si v přípravě zlomil nohu

Prémanon (Francie) - Tohle není pro českou biatlonovou reprezentaci příjemná zpráva. Do startu olympijské sezony zbývají sice přes tři měsíce, "závoďácká naděje" v podobě třiadvacetiletého Adama Václavíka řeší velký problém. Na pondělním tréninku během francouzské části soustředění si zlomil nohu a nejspíš ho čeká operace.

Sport
zdroj: ČT4

Václavík, která má za sebou průlomovou sezonu mezi seniory, si po těžkém pádu na tvrdý asfalt zlomil pravou lýtkovou kost v oblasti hlezna, navíc si pohmoždil koleno a dostal tak sádrovou dlahu.

Lékař české reprezentace Martin Smetana se spolu s šéftrenérem biatlonistů Ondřejem Rybářem kloní k operativnímu řešení zlomeniny. "Bude to záviset na rozvoji poúrazového otoku,“ vysvětlil Smetana. Operace sice může následnou léčbu urychlit, nese s sebou ale také případná rizika.

Je nicméně jisté, že Václavík, který v minulé sezoně dokázal čtyřikrát bodovat ve Světovém poháru a navíc přidal 34. místo ve sprintu mistrovství světa v Hochfilzenu, bude mimo nejméně šest týdnů.

"Je smůla, že se to stalo z kraje tréninku, při rozjíždění. Tedy v okamžiku, kdy ještě Adam nejezdil pod tlakem a v plné rychlosti," řekl Rybář. Zároveň doufá, že do začátku sezony se může vše v dobré obrátit: "Existují formy tréninku, při kterých sportovec nemusí se zlomenou nohou zahálet na pohovce, a v tom určitě půjdeme Adamovi naproti. Zima je ještě daleko," dodal šéftrenér.

Zdroj
ČT sport,

Hlavní zprávy

Nejčtenější články