Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Biatlonisté plánují do nové sezony účast v elitní desítce

Praha - Na dvou frontách se chce v nadcházející sezoně úspěšně prezentovat český biatlon. Tou první a tradiční jsou sportovní výsledky a druhou bude mistrovství světa, které se uskuteční v Novém městě na Moravě. "Sportovně by bylo ideální se pohybovat do desítky. Sem tam by někdo mohl nakouknout i výš, a když to vyjde, tak by to mohlo dobře dopadnout," řekl dnes předseda biatlonového svazu Václav Fiřtík s tím, že medailový úspěch nemusí být nereálnou metou.

Potvrdit příslušnost k elitě by měl Michal Šlesingr, který dvakrát po sobě skončil v desítce celkového pořadí světového poháru. "Cíle jsem si letos zase nedal a ani to dělat nebudu," prohlásil. "Cíle jsou svazující. Chceme udržet kvótu pěti závodníků pro start ve světovém poháru," uvedl šéftrenér Ondřej Rybář.

Tým mužů minimálně pro začátek sezony přišel o jednu oporu. Loňský bronzový medailista ze světového šampionátu v Ruhpoldingu Jaroslav Soukup se v létě rozbil na kole, ošklivě si poranil loket i rameno a do sezony naskočí až během zimy. "Jsem sám zvědav, kdy se budu moci zapojit plně do tréninku," řekl Soukup.

Jaroslav Soukup: Samotná střelba jde, ale chvilku mi trvá, než si lehnu, pak střílím normálně a zase mi chvilku trvá, než vstanu. Nejhorší je rotace zápěstí, ale ani rameno a loket nemají optimální hybnost. Je toho hodně, ale i doktoři jsou překvapení, že rozhýbání postupuje rychle. Psychicky jsem připraven.

Mezi ženami se chce přiblížit špičce Veronika Vítková, jediná biatlonistka, která dokázala v minulých dvou sezonách konkurovat světu. "Chtěla bych se z pětadvacítky v hodnocení SP posunout do dvaceti," řekla.

Prioritu má mistrovství světa v Novém Městě na Moravě. Na Vysočině se o cenné kovy bude bojovat 7. až 17. února. Organizátoři areál zcela přestavěli, některé práce ještě dokončují a čekají až 18 tisíc lidí na tribunách. V ideálních odhadech by MS mohlo zhlédnout 120 tisíc lidí na stadionu a až 70 tisíc okolo tratí.

Je nám líto, video expirovalo.
Biatlonisté před sezonou

"Zájem o vstupenky je poměrně masivní. Cílem je mít každý den vyprodáno, k čemuž máme nakročeno," uvedl šéf organizačního výboru Jiří Hamza. Prodáno bylo přes 21 tisíc vstupenek a dalších 52 tisíc je zarezervováno.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články